Ана Ивановић наставља сарадњу са УНИЦЕФ-ом

Ана Ивановић обновила споразум о сарадњи са УНИЦЕФ у Србији и после десетогодишњег успешног ангажовања наставиће да подржава програме УНИЦЕФ који се баве превенцијом насиља и оснаживањем деце, посебно девојчица, пише у саопштењу.

Ана Ивановић, национална амбасадорка УНИЦЕФ-а у Србији, рекла је да је "важно да деца од најранијег периода науче да деле, да помогну другарима у невољи, да развију емпатију". Она је рекла да деца најбрже уче управо у најранијем узрасту.

"Важно је да у том добу кроз игру и учење, стекну навике које ће им остати за цео живот", рекла је Ивановић.

Она је рекла да настоји да пружи добар пример као врхунски спортиста и јавна личност.

"Уживам да учествујем у радионицама, да разговарам са њима и да им пренесем најзначајније вредности које сам стекла и којима се лично руководим. Личним донацијама сам директно и подржала програм превенције насиља у школама, као и програме помоћи у ванредним ситуацијама", изјавила је Ивановић.

У саопштењу пише да се Ивановић придружила кампањи "WannaGive: Јер је туђа срећа моја срећа".

У својој видео причи, Ивановић наглашава колико је битно да децу научимо да саосећају са другима, да је битно да јавне личности буду добар пример, али и да алтруизам није повезан са материјалним.

Она је рекла да "јавне личности имају велики утицај на све делове друштва, посебно на децу, и да је зато веома важно да буду свесни своје одговорности".

"Сва истраживања о култури давања потврђују да у друштвима у којима постоји традиција давања и солидарности то доприноси благостању целе заједнице. Култура давања није у колерацији са богатсвом неке земље. Према светском индексу давања, међу првих десет рангираних земаља су и Индонезија, Шри Ланка, а прво место заузима Мјанмар", рекла је она.

УНИЦЕФ у Србији и WANNABE магазин годину дана спроводе кампању "WannaGive - јер је туђа срећа и моја срећа" са циљем промовисања хуманости и лепоте давања.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи