Брнабић примила параолимпијце: Још већа подршка шампионима

Председница Владе Србије Ана Брнабић, заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем, уприличила је пријем за српске параолимпијце који су освојили шест медаља на Европском првенству у Словенији.

Брнабић и Удовичић захвалили су српским параолимпијцима на историјском резултату и поручили да су на прави начин представљали земљу.

"Свака вам част, хвала вам пуно. Ви сте прави шампиони, као земља правимо велике успехе. Србија ће вам дати још већу подршку", поручила је Брнабић параолимпијцима на пријему у Влади Србије.

Министар Удовичић подсетио је да је су српски параолимпијцима после рекордних финала, сада дошли и до рекордних медаља.

"Увек нешто мово правите. Ово је за дивљење и дубок наклон", казао је Удовичић и потом уз осмех упитао златну стонотенисерку Бориславу Перић-Ранковић зашто је пустила последњи поен противници у финалу.

Перић-Ранковић је одговорила да је код резултата 10:0 у сету "фер и спортски да се да поен и да некад друга страна није лоша колико је други добар".

Она је додала да се сви из екипе труде да исписују нове странице у стонотенисерском лексикону српских параолимпијаца зарад оних који долазе после њих како би имали лакши пут.

У име репрезентације Перић-Ранковић је премијерки Брнабић и министру Удовичићу уручила мајицу са сликом параолимпијаца и њиховим потписима.

На ЕП у Словенији српски параолимпијци оствојили су шест медаља, међу којима су златне у женској екипној конкуренцији (Борислава Перић-Ранковић, Нада Матић, Биљана Убовић) у стоном тенису и Перић-Ранковић у класи Т5, као и бронзе Митар Паликућа, Мирослав Хорна и Милан Зелен у класи Т5, Горан Перлић и Борис Стоиљковић у класи Т2, као и појединачне Нада Матић у класи Т4 и Митар Паликућа у класи Т5.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво