Ухапшен председник Олимпијског комитета Бразила

Председник Олимпијског комитета Бразила Карлос Нузман ухапшен је у склопу истраге о међународној корупционашкој шеми за куповину гласова приликом избора Рио де Жанеира за домаћина Олимпијских игара 2016. године.

Нузман, који је и почасни члан Међународног олимпијског комитета (МОК), је прошлог месеца био у притвору, пошто су га испитивале бразилске и француске власти.

Он је означен као главна особа за пребацивање суме од два милиона долара бившем члану МОК Ламине Дијаку, који је помогао да се 2009. године обезбеде гласови да Рио постане домаћин Олимпијских игара.

Олимпијске игре су прошлог лета одржане у Рио де Жанеиру и то је било први пут да се то такмичење одржало у Јужној Америци.

Бразилске власти навеле су да је послове за победу на изборима за домаћина Игара обавила "криминална организација". Нузман (75) је 12 година био члан МОК и једна од најважнијих особа која је довела Олимпијске игре у Рио де Жанеиро.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи