ЈСД Партизан прославио 72. рођендан, награде за Јакшића, Арсовићеву и Николића

Југословенско спортско друштво Партизан прославило је у Београду 72. године од оснивања, а најуспешним клубовима и појединцима додељене су годишње награде.

На свечаности у Спортском центру Телеоптик за најуспешнији мушки клуб проглашен је фудбалски клуб, освајач дупле круне у прошлој сезони, док је у женској конкуренцији то признање припало карате клубу, освојачу Купа Србије.

Признање за најуспешније спортисте добили су ватерполиста Никола Јакшић и стрелкиња Андреа Арсовић, док је најуспешнији тренер Марко Николић, бивши шеф стручног штаба фудбалског клуба.

Најуспешнија екипа у конкуренцији јуниора је ватерполо клуб, награду за најуспешнијег јуниора добио је џудиста Дарко Брашњовић, док је најуспешнија јуниорка каратисткиња Александра Јанковић.

"Четврти октобар је важан дан у кући, када је цела породица на окупу. Ово је дан када сумирамо успехе, али и констатујемо и тешке тренутке кроз које свака породица неминовно пролази и из оних које породице као што је наша увек изађе још јача и боља", рекао је председник ЈСД Партизан Милорад Вучелић.

Када је реч о резултатима, по речима Вучелића, Партизан може да се похвали још једном успешном годином.

"Ове сезоне су клубови ЈСД Партизан у сениорској конкуренцији освојили пет титула првака државе. У појединачној конкуренцији освојено је више од 100 медаља. На међународној сцени, када су у питању светска и европска првенства, освојено је шест медаља у сениорској конкуренцији и 13 у млађим категоријама", рекао је Вучелић.

Вучелић је рекао да је "реалност да су времена тешка и турбулентна".

"Тешка у највећој мери економски. Говорити о незавидној финансијској ситуацији у којој се налази спорт у Србији сада већ представља опште место. У својим настојањима да превазиђемо изазове, ЈСД Партизан је показало две своје важне особине. Прва је жилавост, у смислу чврстине, структуре и јединства друштва у целини, а друга је еластичност у смислу добре процене тренутног стања и прилагођавања ситуацијама", рекао је Вучелић.

На свечаности у Телеоптику уручена су и специјална признања. Андреи Арсовић додељено је посебно признање за освојену златну медаљу на Европском првенству.

Посебно признање додељено је и ватерполистима Радомиру Драшовићу, Небојши Тохољу, Петру Томићу, Николи Лукићу, Ђорђу Вучинићи, Марку Јанковићу, Филипу Радојевићу, Петру Велкићу, Милутину Белопавловићу и Николи Радоњићу за освојену бронзану медаљу на Светском пренству за јуниоре.

Веслачима Ненаду Беђику и Милошу Васићу уручено је специјално признање за освојену сребрну медаљу на Европском првенству, док су награду добили и веслачи Игор Ђерић и Александар Беђик за сребро на Европском првенству за сениоре до 23 године.

Посебно признање добио је и кошаркаш Тадија Тадић за освојено злато на Европском јуниорском првенству, као и Душан Танасковић и Стеван Карапанџић за освојену бронзану медаљу на Европском првенству за кадете.

За освојену златну медаљу на Светском првенству у екипној конкуренцију посебно признање добио је и куглаш Милан Јоветић.

Посебна признања добили су и клубови, прваци и освајачи Купа у сениорској конкуренцији: фудбалски клуб, ватерполо клуб, женски карате клуб, бициклистички клуб, веслачки и клуб дизача тегова у женској конкуренцији.

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 04. окт 2017, 22:15)
Igor Grobar [нерегистровани]

Srecan Rodendan!

Srecan rodendan Partizane!