Још две бронзе за српске параолимпијце на ЕП

Српски стонотенисери параолимпијци освојили су још две бронзане медаље на Европском првенству у Словенији - Митар Паликућа, Мирослав Хома и Милан Зелен у класи Т5 и Горан Перлић и Борис Стоиљковић у класи Т2.

Србија укупно има пет медаља јер су претходно до одличја стигли - Борислава Перић-Ранковић злато у класи Т5, а бронзане Нада Матић у класи Т4 и Митар Паликућа у класи Т5.

Честитка председника Вучића

Председник Србије Александар Вучић честитао је српским параолимпијцима освајање две бронзане медаље на Европском првенству у стоном тенису у Лашком у Словенији.

"Митар Паликућа, Мирослав Хома, Милан Зелен, Горан Перлић и Борис Стоиљковић су, освајањем бронзаних одличја, показали да се трудом, упорношћу и тимским радом постижу врхунски резултати",  

Честитка министра Вање Удовичића

"Наши параолимпијски шампиони настављају сјајан низ медаља - две бронзане медаље на Европском првенству у пара стоном тенису у Словенији! Сјајни Митар Паликућа, Мирослав Хома и Милан Зелен (Т5) и Горан Перлић и Борис Стоиљковић (Т2) непоколебљивом вољом и свим срцем за своју земљу још једном су Србију довели до европског постоља! Честитам нашим шампионима, њиховим стручним штабовима и Параолимпијском комитету Србије, свака част!

Честитка премијерке Ане Брнабић

"После појединачних медаља које сте освојили пре само два дана на такмичењу у Лашком, поново сте нас обрадовали новим. Низањем спортских одличја раме уз раме са другим спортистима ви, наши параолимпијци, свакодневно доказујете да границе за вас не постоје. Честитам вам на успесима и сигурна сам да ћете и у будућности наставити да нас радујете као и до сада", навела је председница владе у честитки параолимпијцима.

број коментара 0 пошаљи коментар