Маратонци трче за оболеле од Плућне хипертензије

Тим маратонаца, које је формирало Удружење пацијената Плућне хипертензије Србије, представљен је у новоотвореној спортској продавници "Go Active" у Тржном центру Рајићева.

У оквиру овог амбициозног и хуманитарог пројекта предвиђено је да десет тркача за годину дана истрчи укупно 50 полумаратонских или маратонских трка са циљем да се подигне свест о плућној хипертензији и неопходности да се ова болест што пре открије и адекватно лечи.

Бренд продавница компаније "Ђак Спорт" и "Go Active", партнерски ће помоћи тиму да скрене пажњу на тежину, ретке али веома прогресивне болести Плућне хипертензије чији је просечан животни век без терапије 2,6 године.

Значај успостављања ране дијагнозе може бити кључан у преживљавању пацијената, којима још увек у Србији није додељено адекватно лечење и терапија.

"Наставићемо да трчимо у 2018. тој години на најпознатијим тркама код нас и у региону у част свих оболелих особа од Плућне хипертензије, како бисмо подигли свест о овој реткој, тешкој и прогресивној болести. Нећемо стати са трчањем све до тренутка док се и последњој особи са ПХ у Србији не обезбеди адекватна терапија, која је доступна у готово свим земљама у региону, а која ће им омогућити да дишу и оно што је најважније, продужиће им живот" изјавила је Данијела Пешић, председница Удружења пацијената плућне хипертензије.

Тим маратонаца ће у 2018. години трчати укупно 50 полумаратонских или маратонских трка, а велику подршку имаће у "Go Active" продавницама.

"Посебно смо поносни што ће 'Ђак Спорт' и 'Go Active' бити део тима, момака и девојка који ће својим спортским учешћем покушати да скрену пажњу на једну ретку болест коју карактерише велика борба, управо онаква какву сами тркачи доживљавају на стази. У сваком спорту је тимски рад кључан и надамо се да ће се поред 'Go Active', нашем тиму прикључити и други партнери јер што нас је више, наш тим има више шансе да победи, односно пошаље праву поруку", изјавио је извршни директор "Ђак Спорта" Предраг Трипковић.

број коментара 0 пошаљи коментар