Три медаље за српске параолимпијце на ЕП у Словенији

Српски параолимпијци освојили су три медаље на Европском првенству и стоном тенису - златну и две бронзане. Председник Србије Александар Вучић и министар омладине и спорта Вања Удовичић честитали су параолимпијској репрезентацији Србије.

Након тродневног такмичења у појединачној конкуренцији наша параолимписјка репрезентација у стоном тенису освојила је три одличја, златну Борислава Перић-Ранковић у класи „Т-5" и „Т- 4", бронзану Нада Матић у истој класи и Митар Паликућа у класи стонотенисера „Т -5".

Честитка председника Вучића

"Упућујем најискреније честитке српским параолимпијцима на освојеним медаљама у Словенији: Борислави Перић Ранковић златну, а Нади Матић и Митру Паликући бронзану медаљу. Уверен сам да ће наши параолимпијци у наставку екипног такмичења постићи изузетне резултате", истакао је у својој честитки председник Александар Вучић.

Честитка премијерке Брнабић

Председница Владе Србије Ана Брнабић честитала је српским параолимпијцима.

"Још једном сте се попели на победничко постоље и Европи показали да огромну истрајност и спортски дух увек носите у себи, а да вас жеља за победом мотивише да Србија остане земља најбољих параолимпијаца. Не постоје препреке које вас могу зауставити. У име Владе Републике Србије и своје лично, желим вам још много нових спортских успеха“", поручила је премијерка Брнабић.

Честитка министра Удовичића

На великом успеху, параолимпијцима је честитао и министар омладине и спорта.

"На Европском првенству у Словенији наши сјајни параолимпијци још једном су показали да када наступају за своју Србију нико не може да их заустави на путу ка медаљама! Наши шампиони освојили су три медаље у појединачној конкуренцији - ЗЛАТО је освојила Борислава Перић Ранковић, а БРОНЗЕ су освојили Нада Мaтић и Митар Паликућа! Честитам Борислави, Нади и Митру, њиховим стручним штабовима и Параолимпијском комитету Србије на овом одличном успеху! Свака част!!!", наводи се у честитки министра Вање Удовичића.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво