Хокејаши Црвене звезде на прагу другог круга Континентал купа

У Београду се од 29. септембра до 1. октобра одржава турнир првог круга Континентал купа, на којем поред домаће Црвене звезде учествују екипе Есја из Рејкјавика, Ирбис Скејт из Софије и турски Зејтинбурну. О турниру и о стању у српском хокеју за РТС говори Горан Ђаковић, председник СКХЛ Црвена звезда.

"Црвено-бели" су остварили максималан учинак у прва два кола, савладавши у петак шампиона Исланда резултатом 6:1, док су дан касније после узбудљивог и до краја неизвесног меча против Зејтинбурнуа славили резултатом 4:3.

У последњем колу, које је на програму у недељу, хокејаши Црвене звезде се од 17 часова састају са бугарским представником Ирбис Скејтом.

У случају освајања првог места на овом турниру "црвено-бели" би се пласирали у други круг Континентал купа који се од 20. до 22. октобра одржава у Брашову, где би се састали са шпанским Сан Себастијаном, румунском Короном и мађарским шампионом Јегешмедвек из Мишколца.

Горан Ђаковић, председник СКХЛ Црвена звезда сматра да интерсовања и талента у Србији за хокеј има, али да је највећи проблем инфраструктура.

"Без ледене плоче нема хокеја. Свим другим спортовима је знатно лакше, јер се могу играти и напољу и у школским салама. Нама је потребно да лед 'ради' 11 месеци, јер овако имамо кратку сезону а припреме због услова морамо да спороводимо у иностранству, што додатно повећава трошкове", рекао је између осталог Ђаковић за РТС.

Резултати и распоред:

1. коло - 29. септембар
Зејтинбурну - Ирбис 4:3
Црвена звезда - Есја 6:1

2. коло - 30 . септембар
Ирбис - Есја 4:2
Црвена звезда - Зејтинбурну 4:3

3. коло - 1. октобар
Есја - Зејтинбурну (13.30h)
Црвена звезда - Ирбис (17.00)

Табела:
1. Црвена звезда 6 (10:4)
2. Зејтинбурну 3 (7:7)
3. Ирбис Скејт 3 (7:6)
4. Есја 0 (3:10)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво