Трамп против НФЛ, судар светова

Серија узнемирујућих реакција Американаца на протест играча НФЛ лиге. Шеф ватрогасаца из Пенсилваније тренера Стилерса назвао "лошом црнчугом", па се извињавао, навијачи палили дресове и јакне. Барови престали да пуштају утамице.

Различита схватања патриотизма поделила су Aмерику на присталице и противнике протеста играча НФЛ лиге, који су претходног викенда у великом броју химну САД одслушали клечећи. Председник Доналд Трамп позвао челнике лиге да уведу правило којим ће клечање током интонирања химне бити забрањено.

Трампове присталице огорчено су реаговале на протесте, па су друштвене мреже просто преплављене снимцима навијача који пале дресове, јакне и сезонске карте НФЛ лигаша.

Најдаље је, како се чини, отишао шеф ватрогасаца у Пенсилванији Пол Смит, који је тренета Питсбург Стилерса Мајка Томлина назвао "лошом црнчугом".

"Томлин се управо уврстио на списак лоших црнчуга", написао је Смит на Фејсбуку, након чега је уследила серија реакција јавности, па је шеф ватрогасаца убрзо затим почео да се извињава, наводећи да је Тимлина увредио у афекту.

У серији негативних реакција на поступке играча, неколико десетина барова и ресторана у САД престало је да пушта преносе утакмица НФЛ лиге, а играчима Њу Орлеанса Кенију Вакану и Алексу Окафору отказане су позивнице за Марди гра параду.

У Охају, један од локалних шефова полиције забранио је подређеним да "тезгаре" на мечевима НФЛ лиге, наводећи да је његов ујак био ветеран рата у Вијетнаму и да потез играча представља "непоштовање сваког човека који се икада борио или погинуо за САД".

Десетине навијача Стилерса су запалили јакне и дресове, а један од навијача Индијанаполис Колтса је запалио сезонску карту.

Ерик Никишер, који већ 30 година ради за Бафало Билсе, дао је отказ, тврдећи да не може да ради "у окружењу у којем мултимилионери тврде да су потлачени".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво