МОК мора да контролише цене олимпијских игара

Председник Међународног олимпијског комитета Жак Рог изјавио је да ће МОК морати да контролише цене олимпијских игара, због светске економске кризе.

Према његовим речима, бродкастери и спонзори улажу милијарде долара у олимпијске игре како би биле успешне.

"Ако игре не буду добре, новац ће бити изгубљен. Морамо да будемо сигурни да неће бити сувише компликоване, сувише велике и скупе", рекао је Рог. Он је додао да МОК мора да одржи 28 спортова и 10.500 такмичара за летње ОИ и да се одупре да тај број буде већи од 30 спортова.

"Када економска ситуација буде боља, биће сасвим у реду да организујемо веће игре", објаснио је Рог. 

На Олимпијским играма 2012. године биће 26 спортова, а седам спортова - голф, софтбол, бејзбол, рагби, карате, сквош и вожња ролера конкуришу за "два места" на ОИ 2016.
Председник МОК-а истакао је да је финансијска ситуација сигурна за наредне три олимпијаде - ЗОИ у Ванкуверу 2010, летње ОИ 2012. у Лондону и ЗОИ 2014. у Сочију.

Рог није поменуо да Лондон са буџетом од 9,3 милијарде фунти покушава да сачува финансије за спортско село и да је преместио нека борилишта да би уштедео новац, док Сочи са буџетом од 12 милијарди долара треба практично да зида сва борилишта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи