Вучић освајачима медаља: Обрадовали сте српски народ

Председник Србије Александар Вучић примио је светског првака у џудоу Немању Мајдова и бронзане одбојкаше са Европског првенства.

Вучић је, заједно са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем, на пријему у згради Председништва поручио да Србија жели да улаже у спорт и да ће освајачи одличја најкасније до четвртка бити награђени.

"Хвала вам што сте обрадовали наш народ, видео сам да је због Мајдова било велико славље и у Републици Српској. Захвалио бих се на великој борбености, на медаљама. Знате колико су се сви нервирали и секирали, само је Никола (селектор одбојкаша Грбић) био миран. Сви су били сјајни, ви сте понос Србије. Верујем да ћете донети свима нама још радости", поручио је Вучић спортистима.

Председник Србије је најбољем блокеру Европског првенства Срећку Лисинцу рекао да би у родном месту одбојкаша, Врњачкој Бањи, требало да се сагради одбојкашки центар, подсетивши да су у том месту направљени базени у које је уложено 1,5 милиона евра.

Како је нагласио Вучић, држава је спремна да уложи новац и у домаћинство одбојкаших и џудо првенстава.

"Спремни смо да платимо, ако постоје услови да добијемо организацију. Понудићемо и Арену, желимо са пружимо најбоље услове. Битна су нам Европска и Светска првенства, наравно и Олимпијске игре на којима ће наши спортсти у Токију имати веће награде за успехе", рекао је Вучић, додавши и да је план и да се крене у реновирање фудбалских стадиона.

Првак света у џудоу Немања Мајдов открио је да је од почетка веровао да ће бити најбољи на шампионату у Будимпешти.

"У финалу је било лакше него што сам очекивао. Био сам најмлађи учесник, аутсајдер, али сам их све изненадио", рекао је Мајдов.

Вучић је од одбојкаша добио дрес репрезентације Србије са потписима играча, а од Мајдова статуу џудисте.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво