МОК: Женски скокови искључени из техничких разлога

Женски скијашки скокови неће бити део Олимпијских игара 2010. године зато што нема довољно такмичарки да се спорт укључи у програм, а не због полне дискриминације, рекла је портпарол Међународног олимпијског комитета.

Група скијашких скакачица тужила је Организациони комитет Зимских олимпијких игара у Ванкуверу и добила је прилику да 20. априла на Врховном суду Британске Колумбије заступа жељу да се њихов спорт укључи у програм.

"МОК жели поново да нагласи да је одлука да се скијашки скокови жена не укључе у програм Игара донета искључиво из техничких разлога. Било каква примедба да је ово ствар полне равноправности је потпуно непримерена и погрешна", рекла је Емануел Моро.

МОК је 2006. године изгласао одлуку да искључи скијашке скокове жена са Игара 2010. године, наводећи као разлог да спорт није испунио основне критеријуме како би био олимпијски спорт. Организатори игара у Ванкуверу саопштили су да су обавезани одлуком МОК-а.

Тужба наводи да искључивање женских скокова крши права спортиста гарантована Канадском повељом о правима и слободама. У њој се тражи да се женски скокови укључе у програм Игара 2010. или да се искључе и мушки скокови.

Морова је рекла да ће се спорт укључити у програм Игара када порасте довољно, можда и до ЗОИ у Сочију 2014. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи