Милица Старовић трећа на свету

Спринтерка Милица Старовић освојила је трећу медаљу за кајакашки тим Србије на Светском првенству у Рачицама у Чешкој. У финалу трке кајака једноседа на 200 метара кроз циљ Милица је прошла као трећа, у времену од 39.564, а до медаље је дошла кроз необично драматично борбу са конкуренткињом из Словеније. На крају су обе кајакашице биле победнице.

После борбе која је до самог краја била неизвесна, судијски тим дуго је одлучивао о коначном резултату трке, будући да је Милица кроз линију циља прошла у истом хиљадитом делу секунде као и представница Словеније Шпела Пономаренко Јанић.

Судијска одлука, која се ретко доноси, била је да Милица Старовић и Словенка поделе бронзану медељу.

Златно одличје освојила је олимпијска шампионка из Рија, Новозеланђанка Лиза Керингтон (38.433), док је друго место на победничком постољу припало Данкињи Еми Астранд Јоргенсен, са временом 39.001.

Представник Србије у истој дисциплини у конкуренцији мушкараца Марко Драгосављевић освојио је шесто место у финалу, са временом 34.733. Прво место припало је олимпијском шампиону, такмичару Велике Британије Лијаму Хиту (33.733), док је сребрну медаљу освојио Мађар Бенце Хорват, који је најкраћу дистанцу превеслао у времену од 34.070.

Честитке српских званичника 

Председник Републике Србије Александар Вучић, премијерка Србије Ана Брнабић и министар омладине и спорта Вања Удовичић упутили су честитке Милици Старовић на освајању бронзане медаље на Светском првенству у Рачицама.

"Искрене честитке Милици Старовић за освојену бронзу на овогодишњем Светском првенству у Чешкој, уз велику жељу да на наредним такмичењима оствари још боље резултате", наводи се у честитки председника Александра Вучића.

"У име грађана Србије и своје лично име упућујем Вам најискреније честитке за освојено треће место на Светском првенству у Чешкој. Показали сте нам да се вредним радом и залагањем постижу највиши циљеви и остварују најбољи резултати. Желим вам још много медаља на будућим такмичењима", наводи се у честитки премијерке Брнабић. 

"Међу три најбоље кајакашице на свету је наша сјајна Милица Старовић! Енергија, труд и непоколебљива жеља да освоји медаљу за своју земљу довели су Милицу до овог великог успеха на коме јој од срца честитам! Свака част Милице, честитам и твом стручном штабу и Кајакашком савезу Србије!", наводи се у честитки министра Удовичића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво