Завршене Игре у Сплиту, овације Матићу, Модрићу, Џеку...

Српски представници са 25 медаља, међу којима је 10 златних, остварили су најбољи резултат на тек завршеном Међународном финалу Спортских игара младих у Сплиту. На чувеној Риви приређена је фешта приликом доделе медаља, уз мноштво аплауза преко 900 учесника из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине, чиме је стављена тачка на овогодишњу смотру деце из региона.

Посебну честитку, преко видео бима послао је најбољи хрватски фудбалер Лука Модрић из Реал Мадрида, који је, на кратко, изјавом прекинуо доделу медаља на свечаној бини, а потом су се укључили његов земљак Даријо Срна (Шахтјор), Един Џеко (БиХ, Рома) и Србин из Манчестер Јунајтеда Немања Матић који су добили овације на препуном шеталишту.

"Шаљем вам велике поздраве из Енглеске. Посебно ми је задовољство што вас могу поздравити у Сплиту на завршници Спортских игара младих, најлепшој и најпозитивнијој причи у региону. Честитао бих победницима из све три државе. Желим вам, добру забаву али да не заборавите да су спорт и спортски начин живота много више од такмичења. Они су дружења, пријатељства за цео живот и симбол животних вредности чији сте ви најбољи пример", истакао је српски репрезентативац и амбасадор Игара Немања Матић.

Председница СИМ Србије Ивана Јовановић била је презадовољна како је све протекло.

"Честитам свим учесницима од срца и надам се да ћемо се наредних година дружити у још већем броју. Захваљујем се партнерима и сарадницима из Хрватске и БиХ будући да смо заједничким снагама дошли до краја. Ово је успешна сезона за Спортске игре младих у региону, ово су једине игре на свету које имају енергију и душу", поручила је Јовановић.

Српски учесници ове године освојили су четири медаље више него претходне, а посебно упечатљив утисак остварили су шахисти освајањем злата у све четири категорије, што није забележено у 21-годишњој историји Спортских игара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи