Милица Мандић: Лондон је био прекретница

Српска теквондисткиња Милица Мандић сматра да је освајање златне медаље на Олимпијским играма у Лондону, пре тачно пет година, била прекретница и за њу и за тај спорт у Србији.

"Драго ми је што се увек осврнемо на овај датум и резултат који смо направили у Лондону. За мене је то била прекретница у каријери, али и за теквондо у Србији. Срећна сам да смо наставили са освајањем медаља на Олимпијским играма и надам се да ћемо наставити овим путем, јер баш то показује колико је скочио квалитет спорта код нас", рекла је Мандићева, преноси теквондо клуб Галеб.

Мандићева се пре тачно пет година попела на највише постоље на Олимпијским играма у Лондону.

Како пише у саопштењу клуба Галеб, пре тог 11. августа 2012, већина људи у Србији није ни знала шта је теквондо, односно да је тај спорт мешан са кендом и другим борилачким спортовима. Данас је та ситуација другачија.

"После освајања златне медаље у Лондону, популаризација овог спорта је невероватно скочила. Државни буџет у последњих пет година повећан је више од три пута, теквондо је ушао у прву групу спортова с најуспешнијим спортовима Србије", наводи се у саопштењу.

Српски репрезентативци у теквондоу су и после Лондона наставили да нижу успехе и освајају медаље.

Тијана Богдановић је, са само 18 година, освојила сребрну медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Прошле године на европском шампионату, а ове на Светском првенству у Јужној Кореји, женски тим Србије заузео је треће место у укупном пласману.
На истом шампионату Драган Јовић је проглашен за најбољег тренера света.

Теквондо клуб Галеб је на петогодишњицу освајања злата на Играма у Лондону истакао још две важне ствари.

"Велике су шансе да Београд добије организацију Европског сениорског првенства 2020, а за све садашње и будуће наде теквондоа изградња националног тренажног центра који би требало да буде готов до маја 2018. на Кошутњаку. То је велики корак за теквондо, јер ће центар бити доступан за коришћење свим категоријама, са симулативним борилиштима у реалним величинама", наводи се.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво