Бабићева освојила бронзу на ЕП у троставу

Репрезентативка Србије у стрељаштву Милица Бабић освојила је бронзану медаљу у троставу, три пута 20 метака у јуниорској конкуренцији на Европском првенству малокалибарским оружјем у Бакуу.

Бабићева је резултатом 442,1 круг освојила трећу медаљу за Србију на овогодишњем Европском првенству, после екипног злата сениора пиштољем и сребра Дамира Микеца у појединачној конкуренцији у истој дисциплини.

Како је саопштио Стрељачки савез Србије, Бабићева је у квалификацијама била прва, у финале се пласирала са 580 кругова (193 клечећи, 198 лежећи, 189 стојећи став). Она је добро почела финале, током гађања из првог, клечећег става је водила, али кад је кренуло пуцање из лежећег става, изгубила је водећу позицију, а у једном тренутку се налазила и на шестом месту.

Пред последњу фазу финала, стојећи став, када почиње испадање, усталила се на трећем месту и мало јој је недостајало да освоји сребро, пошто је, у тренутку када испада трећепласирана, заостајала је само 0,2 круга за другопласираном Норвежанком Џени Стене.

Злато је убедљиво освојила Украјинка Ана Илина резултатом 453,8 кругова, што је нови европски рекорд финала, док је Џени Стене освојила сребро резултатом 452,6 кругова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво