Параолимпијци на пријему у Влади Србије

Председница Владе Србије Ана Брнабић, министар омладине и спорта Вања Удовичић и министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић примили су српске параолимпијце Милоша Зарића, Жељка Димитиријевића и Милоша Митића који су освојили медаље на Светском првенству у атлетици у Лондону.

Премијерка Брнабић и министри Удовичић и Удовичић честитали су српским параолимпијцима на великом успеху после освајања две златне медаље (Милош Зарић у бацању копља и Жељко Димитријевић у бацању чуња) и једне бронзе (Милош Митић у бацању чуња).

"Поносна сам, хвала параолимпијцима што нашој земљи приређују успехе и што од Србије праве земљу спорта. Показали су шта значи храброст, упорност и предан рад. Влада Републике Србије наставиће да им пружа подршку и даће све од себе да имају боље услове за тренирање", рекла је Брнабић на пријему у Влади Србије.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић додао је да су параолимпијци идоли свима.

"Они су велики спортисти и хвала им на великом резултату, они су идоли свима. Резултати које праве су за постовање, ви сте победници сваки дан, као што гласи слоган. Могу да кажем да сам поносан што сам ваш министар", поручио је Удовичић параолимпијцима.

Министар за рад запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић најавио је да ће Влада још више помагати параолимпијцима.

"Њихов рад и залагање дали су резултат, надам се да ће бити још бољи и да ће наставити са рекордима. Они су прави пример како се бори за Србију. Влада ће наставити да их подржава са још већим учешћем", закључио је Ђорђевић.

Освајач златне медаље у бацању копља Милош Зарић захвалио се на пријему у Влади Србије.

"Надам се да ћемо поново долазити са медаљама. Исто тако, надам се да смо анимирали неке људе да крену да се баве спортом", рекао је Зарић и захвалио се и председнику Србије Александру Вучићу на подршци.

Параолимпијци су премијерки Брнабић и министрима Удовичићу и Ђорђевићу поклонили мајице репрезентације Србије са својим потписима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво