Партизан креће у европско профи друштво

Бициклистички клуб Партизан, у 2010. формираће професионалну српску екипу и покушати да уђе у високо европско друштво континенталних профи тимова.

- У сарадњи са групом иностраних спонзора који ће у наредној години обезбедити око 60 процената буџета новог клуба који је планиран на око 20 милиона динара, желимо да обезбедимо наставак каријере неким нашим професионалцима који су остали без уговора у Италији, али и да нађемо место за групу српских младих бициклиста који улазе у сениорску категорију - каже директор Партизана Бранко Бановић, професор. - Реални смо, у првој сезони не идемо на резултат, желимо да припремимо терен да у 2011. која је најбитнија јер се тада освајају бодови за пласман на ОИ у Лондону 2012. поставимо и испунимо много амбициозније циљеве.

Бановић рачуна на два возача који су лане били у италијанском профи тиму „Ћентри дела калцатура" Жолта Дера и Есада Хасановића, као и на прву виолину Партизана ове сзеоне, балканског шампиона Ивана Стевића.

Са њима ће возити и група, до ове сезоне јуниора, у којој су Никола Козомара, Никола Стефановић, Светислав Благојевић и Дејан Марић, али је конкурс расписан и за младе возаче из других српских клубова, као на пример за Јована Зекавицу из чачанског Борца...

- Овај пројекат, иако је носилац техничког дела посла Партизан, подржао је без резерве БС Србије, а укључене су и друге друштвено спортске организације и клубови.То мора да буде тим пре свега за српске возаче и планирамо да региструјемо само четири странца. Приликом ангажовања наших бициклиста ништа нећемо радити без сагласности њиховог клуба и тренера - категоричан је Бановић. - Ја ћу бити менаџер тима, у стручном штабу, уз два италијанска спортска директора биће млади тренер Партизана Душан Бановић и селектор јуниора Саша Гајичић. Лиценцираћемо и српског селектора за сениоре Радишу Чубрића, јер је основна идеја да се програми репрезентације и профи тима допуњују и преплићу на најквалитетнији начин и зато је његово присустово неопходно.

О спонзорима, како каже Бранко Бановић, још није време да се конкретно говори, интересантих понуда има доста, и до 10. децембра када у УЦИ мора да оде комплетан списак возача, знаће се и име екипе:

- Програм ће обухватити, пре свега, трке категорије 1.2 и 2.2 у Немачкој, Француској и Белгији... где наши спонзори имају пословних интереса, али и у Италији и на тркама у Мађарској, Бугарској, Словачкој и наравно на свим нашим тркама из међународног календара ... Разговарао сма и са Небојшом Јовановићем, ове године нашим најтрофејнијим возачем и победником Купа Чешке, који има још једну годину уговора са прашком Спартом. Спреман је да нам се придружи у предолимпијској години - најавио је Бранко бановић. - Понављам, циљ је да нашим младим бицклистима омогућимо да возе на добрим, јаким тркама и да се усавршавају, да не иду у иностране тимове где се често на подмладак гледа као на „потрошну робу" и где они, када виде да не могу да се носе са најбољим возачима јер су премлади и прерано бачени у ватру, разочарани напуштају бициклизам...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво