Србији злато, Микецу сребро на ЕП у Бакуу

Репрезентација Србије у саставу Дамир Микец, Димитрије Гргић и Душко Петров освојила је златну медаљу на Европском првенству малокалибарским оружјем у Бакуу, док је Микец у појединачној конкуренцији освојио сребрну медаљу.

Српски стрелци су у финалу малокалибарским пиштољем први пут дошли до златне медаље на европским првенствима.

"На састанку пред такмичење екипи пиштољем сам рекао да, као и на наредним такмичењима, вреде за медаљу, али и да су сазрели да освоје злато. Очекивали смо двојицу стрелаца у финалу, успели смо да дођемо и до још једне медаље, морамо да будемо задовољни", рекао је спортски директор репрезентације Срећко Пејовић.

С друге стране, у појединачној конкуренцији Микец је остварио резултат од 226 кругова, док је првопласирани Украјинац Павло Коростило изједначио светски рекорд пошто је остварио резултат од 230,5 кругова.

"Добро сам почео, али испао сам потом из ритма, везао две 'седмице'. Међутим, средином финала сам се вратио на добар пут. 'Кликнуло' ми је у глави да се ослободим, кренем храбрије и са две јаке 'десетке' сам се вратио у игру и до краја водио лавовску борбу у узбудљивом финалу. После 'двобоја' са Димитријем Гргићем напао сам и злато. Нисам сјајно завршио, за разлику од Коростилова, који је блистао, али презадовољан сам. Комплетирао сам колекцију. После европског сребра ваздушним стигла је и иста медаља малокалибарским пиштољем слободног избора", рекао је Микец после финала.

На трећем степенику победничког постоља у појединачној конкуренцији нашао се Лаурис Страутманис из Летоније са 208,7 кругова, а четврти је био Гргић са 187,7 кругова.

Честитка Ане Брнабић

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић честитала је српским репрезентативцима Дамиру Микецу, Димитрију Гргићу и Душку Петрову освајање екипне златне медаље на Европском првенству у Бакуу.

"Упућујем вам најискреније честитке поводом постигнутих успеха у Бакуу и освојеним медаљама. Желим вам много среће и успеха на наредним такмичењима, уз жељу да ускоро поново обрадујете Србију вашим успесима", истакла је у својој честитки премијерка Брнабић, саопштила је владина канцеларија за сарадњу са медијима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво