Завршене Спортске игре младих за Србију: Оборени сви рекорди

Спортске игре младих за Србију за 2017. успешно су завршене на Ади Циганлији.

Турнири по Србији почели су у априлу и до завршног такмичења у Београду чак 58.125 дечака и девојчица опробало се у 10 спортова.

Њих 1.021 обезбедило је пласман на финале у Београд, где су такмичили за наслов најбољег у својој земљи и пут на регионално финале у Сплит.

"Презадовољни смо, иза нас је итекако успешна сезона 2017, коју смо када су такмичења у Србији у питању, завршили сјајним резултатима у Београду. Иза нас су четири дивна дана на теренима Аде Циганлије. Добили смо и српске представнике који ће представљати Србију у Сплиту, на велико регионалном финалу средином августа. У овој сезони премашили смо многа очекивања и поставили рекорде. Велику захвалност дугујемо деци Србије, за нас су сви они победници", истакла је на церемонији доделе медаља Ивана Јовановић, председник Спортских игара младих Србије.

А било је сјајних мечева на Ади Циганлији. Сваки спорт је донео пуно добрих потеза, али чини се да је највише неизвесности било у малом фудбалу, одбојци и између две ватре, Кошаркашица Милица Дабовић, једна је од познатих који су делили медаље. Изазвала је одушевљење свих, давала је аутограме и сликала се са дечацима и девојчицама.

"Ово је једно сјајно такмичење. Деца су наша будућност и са њима највиšе волим да причам о спорту и њиховим плановима", истакла је доскорашњи капитен Србије.

Медаље на Ади делили су и Милош Благојевић, посебни саветник министра Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Нина Митић, помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Марина Хасановић, руководилац групе за ученички и студентски стандард Министарства просвете, Сњежана Вигњевић, начелник у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Горан Пезељ, генерални директор Подравка доо Србија, Урош Савић, генерални секретар СС Србије, Тања Трифунов испред ЈКП Ада Циганлија, Тања Марјановић, менаџер Хотела Фалкенстајнер, Дане Корица, саветник председника Спортског савеза Србије, Бранимир Субашић, бивши фудбалер Црвене звезде, Славиша Ристичевић, рукометни тренер Монпељеа, као и представници Домова ученика у којима су спавали учесници из градова широм Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара