Роглич победник 17. етапе, Кител одустао од Тура

Словеначки бициклиста Примож Роглич из Лото тима победник је 17. етапе, док је носилац зелене мајице Немац Марсел Кител из Квик-Степа одустао од Трке око Француске након пада на првом успону данашње трке.

Роглич је до прве победе на Тур де Франсу, на етапи дугој 183 километара Ла Мора до Сер Шевалијеа, дошао у времену од пет сати, седам минута и 41 секунде.

Лидер у генералном пласману Британац Кристофер Фрум из Скаја прошао је трећи кроз циљ са минут и 13 секунди заостатка, колико је имао и другопласирани у данашњој етапи Колумбијац Ригоберто Уран из Кенондејл тима, као и четвртопласирани Француз Ромен Барде из АГ2Р тима.

У генералном пласману Фрум је први са 27 секунди предности у односу на другопласиране Урана и Бардеа.

Најбољи спринтер овогодишњег тура, Кител, на првом успону данашње етапе доживео је озбиљан пад, лекари су му указивали помоћ, па је Немац морао да одустане од Трке око Француске.

Аустралијски бициклиста Мајкл Метјус главни је фаворит да овогодишњи Тур заврши као најбољи спринтер, пошто сада у поретку има 29 бодова заостатка за Кителом.

Наредна, 18. етапа, вози се сутра од Бриансона до Изоарда у дужини од 179,5 километара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво