Милица Мандић је светска шампионка!

Репрезентативка Србије у теквонду Милица Мандић освојила је злато на Светском првенству у јужнокорејском Муџуу, пошто је у финалу савладала домаћу такмичарку Хје Ри Ох са 17:13.

Српска такмичарка је успела да поквари славље домаћих навијача, и у неизвесној борби савладала до данас најбољу на свету у категорији до 73 килограма.

Олимпијска шампионка из Лондона је претходно у полуфиналу била боља од Холанђанке Огин, после додатне рунде, резултатом 6:3.

"И даље не могу да верујем шта смо урадили. Пресрећна сам што сам се попела на кров света. Имала сам тежак задатак испред себе. Ово ми је била најтежа година до сада, две повреде заредом", рекла је Милица Мандић после тријумфа.

Она је захвалила тренеру и стручном тиму на помоћи да преброди све препреке.

"Уз Галетову помоћ и помоћ целог стручног тима успела сам да пребродим све препреке. Хвала Галету, стручном тиму, репрезентацији и клубу Галеб на подршци. И хвала мојој породици, пријатељима и момку што су уз мене и кад је добро и кад је лоше. Хвала им", казала је Мандићева.

Њен тренер Драган Јовић рекао је да је Милица освојила велику медаљу.

"Никада нисмо хтели да се вадимо на повреде и то буде изговор за понеки неуспех, али оно што је она прошла у последње две-три године може само истински шампион. Много ми је драго због ње, још драже када знам да ни за ово такмичење због неких повреда није била 100 одсто спремна", рекао је Јовић.

Он је навео да су упорност, ментални склоп и жеља за успехом довели до тога да Милица Мандић постане шампион света.

"Поносан сам што сам део те приче која је за Холивуд. Не бих да будем алав, али имамо сутра још два такмичара и стварно верујем да можемо још", додао је Јовић.

Србија већ има једно злато на шампионату које је освојила млада Вања Станковић у категорији до 49 килограма.

Честитке Милици Мандић

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је српској репрезентативки Милици Мандић освајање титуле првака света у теквонду на шампионату у Јужној Кореји.

"„Упућујем најискреније честитке нашој Милици Мандић на освајању титуле првака света у теквонду. Борбеност, истрајност и огромна жеља довели су Вас до највишег трона, а Србији донели велику радост. Свака част!“", наводи се у честитки председника Вучића.

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић честитала је Милици Мандић освајање златне медаље.

"Најискреније ти честитам освајање златне медаље на Светском првенству у теквонду. Последњим у низу успеха који си постигла доказала си још једном да се марљив рад, упорност и вера у себе исплате. Ти си понос Србије и верујем да ћеш својим успесима и убудуће бити узор и подстрек многим девојчицама и женама у победама којима стреме", навела је Михајловићева.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је Милици Мандић освајање шампионске титуле.

"Наше теквондисткиње суверено најбоље на планети! Светско злато и за нашу Милицу Мандић, нашу велику шампионку! Честитам Милици овај успех за анале светског спорта и као министар у име Владе и као бивши колега, јер знам колико је Милица желела да после олимпијског злата у Лондону освоји и светску круну! Свака част Милице! Честитам и твом сјајном тренеру Драгану Јовићу, стручном штабу и савезу!", наводи се у честитки министра.

На великом успеху, Милици Мандић је честитала и председница Скупштине Србије Маја Гојковић.

"„У име Народне скупштине Републике Србије и лично име упућујем вам честитке на освајању златне медаље. Својим залагањем и преданим радом освојили сте титулу светског шампиона и остварили још један велики успех и на најбољи начин представили Србију и њене грађане на овом такмичењу. Србија је поносна на вас"“, наводи се у честитки Маје Гојковић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи