Милица Мандић у полуфиналу СП у Јужној Кореји

Репрезентативка Србије у тaеквондоу Милица Мандић пласирала се у полуфинале Светског првества у категорији до 73 килограма у јужнокорејском Муџуу. Олимпијска шампионка из Лондона за медаљу ће се у четвртак борити против Холанђанке Решми Огинк.

Мандић је на путу до полуфинала "тесно" савладала све три противнице, Грентис Ернандез са Кубе 6:5, Суде Булут из Турске 5:3 и Македонку Петру Матијашевић 9:8.

Олимпијска шампионка из Лондона за медаљу се у четвртак бори против Холанђанке Решми Огинк.

На старту турнира такмичење је завршио Марко Ђуричић (преко 87кг) поразом од Аргентинца Хуана Пабла Лопеза 23:2, док је Драшко Јованов (до 87кг) у другој рунди изгубио од Белоруса Армана Силе 20:5.

Поред Мандић сутра на татами излазе Никола Вучковић (до 63кг) и Александра Радмиловић (до 57кг).

Милица Мандић: Срећна и поносна због још једне медаље...

Српска репрезентативка у таеквондоу Милица Мандић рекла је да је срећна и поносна што је обезбедила још једну медаљу на Светском првенству у Јужној Кореји и истакла да се нада пласману у финале.

"Срећна сам и поносна на себе што смо данас успели да дођемо до медаље. Иза мене је био тежак период, али сам заједно са тренером и целим тимом прегурала ове борбе. Сутра је нови дан, очекује ме искусна противница из Холандије коју знамо. Очекујем добру борбу и надам се финалу", рекла је Мандићева, преноси таеквондо клуб Галеб.

Тренер Драган Јовић рекао је да му је после уласка Милице Мандић у финале "пуно срце".

"Овај улазак у полуфинале ми је једнако драг као и освојене обе олимпијске медаље и Вањино злато од пре неки дан. Последње две године Милица је пролазила кроз разне критичне моменте уз много повреда које су трајале и трајале. Увек је била ту и освајала је медаље, не баш оне највеће. Ово је сјајно за њен наставак каријере и због тога ми је пуно срце", рекао је Јовић.

"Само прави шампиони могу ово да преброде и поново дођу на трон", истакао је он.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво