Мандић, Зечевић и Обрадовић нови потпредседници ОКС

Освајачица златне олимпијске медаље у теквондоу Милица Мандић, бивши селектор Дејвис куп репрезентације Србије Богдан Обрадовић и бивши генерални секретар фудбалског клуба Партизан Жарко Зечевић именовани су данас за потпредседнике Олимпијског комитета Србије (ОКС).

Како је саопштио ОКС, у Београду је одржана прва конститутивна седница Извршног одбора у циклусу Токио 2020. Седницом је председавао Божидар Маљковић, а изабрано је троје потпредседника: освајачица златне олимпијске медаље у теквондоу Милица Мандић, бивши селектор Дејвис куп репрезентације Србије Богдан Обрадовић и бивши генерални секретар фудбалског клуба Партизан Жарко Зечевић.

"Ми овде нисмо представници спортова из којих долазимо већ чланови највишег тела које има задатак да се бави унапређењем врхунског спорта у нашој земљи. Уверен сам да ћемо сви заједно радити на развоју врхунског спорта у Србији, а на тај начин, наравно, развијати и свој спорт. Молим вас да то сви увек имамо на уму", рекао је Маљковић.

Как се наводи, Извршни одбор је изабрао председнике комисија Извршног одбора Олимпијског комитета Србије. На челу Комисије за програмска питања биће најуспешнији тренер у последња два олимпијска циклуса Драган Јовић, а Комисије за финансијско материјална питања потпредседник ОКС Жарко Зечевић.

Председник Статутарно-правне комисије биће Дејан Симић, а Здравствене професор доктор Драган Радовановић, који су ове функције обављали и у претходном олимпијском циклусу.

Председник Комисије за међународну спортску сарадњу биће Иван Мркић, Комисију "Жене и спорт" водиће Милена Рељин-Татић, а Комисију "Олимпијске вредности" Наташа Јанковић, директорка Фонда спорта и олимпизма. У овом олимпијском циклусу, раду Извршног одбора Олимпијског комитета помагаће још једна комисија која ће се бавити развојем спортске инфраструктуре, а на њеном челу биће председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић.

На првој конститутивној седници именован је и Савет за развој олимпијског спорта, стално радно тело ОКС, коме се у манадат ставља креирање стратегије за развој олимпијског спорта, а на чијем челу ће бити Иван Тодоров. Чланови тог савета биће члан Извршног одбора ОКС и председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић, председник Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић, дугогодишњи тренер у веслању Небојша Илић, професор доктор Владимир Копривица са Факултета за спорт и физичко васпитање и седмострука учесница Олимпијских игара и освајачица пет олимпијских медаља у стрељаштву Јасна Шекарић.

Какао је саоштено, претходног дана конституисана је и Спортска комисија ОКС коју ће у новом сазиву предводити прослављени одбојкаш и први потпредседник Одбојкашког савеза Србије Иван Миљковић.

Извршни одбор усвојио је ажуриране листе категорисаних спортиста у програмима "Токио 2020" и "Развојном програму ОКС".

На одржаној седници усвојена је и коначна бројчана пријава за предстојећи Европски олимпијски фестивал младих који ће се од 23. до 29. јула одржати у мађарском Ђеру. Након пласмана женске одбојкашке репрезентације Тим Србије бројаће 46 спортиста у укупно осам спортова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи