Одржан међународни турнир у таеквонду у Нишу

Међународни турнир у таеквонду одржан је током викенда у Нишу. Домаћин, клуб "Астерикс", други пут заредом организује тај турнир, а ове године учествовало је више од 1.000 такмичара из седам земаља.

Процењује се да се овим спортом у свету бави више од 100 милиона људи.

Корејска борилачка вештина Таеквондо по дефиниција значи ударати ногом руком и пронаћи пут.

Тај олимпијски спорт настао је спајањем различитих вештина и код нас је све популарнији.

"Након успеха Милице Мандић 2012. године у Лондону и Тијане Богдановић на последњим Олимпијским играма, таеквондо као спорт уздигао се на неки виши ниво, рецимо, само Таеквондо клуб 'Астерикс' који је организатор овог турнира броји више од сто чланова", изјавио је организатор турнира Илија Крстић.

Милицу Мандић помиње и једна од најуспешнијих у клубу домаћина, Ива Петровић.

"Не знам зашто сам почела да тренирам, некако, просто свидео ми се тај спорт, тада када је постао познат због Милице Мандић и најдража медаља ми је са Балканског првенства када сам била друга", изјавила је Ива Петровић из Таеквондо клуба "Астерикс" из Ниша.

Успешан је био и деветогодишњи Шади Абуд из Софије, који таекводно тренира већ четири године.

"У таеквонду је лепо то што има много удараца, лепо је што смо заштићени и што је све веома динамично. Иако на први поглед неки ударци изгледају опасно, тренери кажу да је због заштитне кациге и штитника таеквондо безбедан спорт", рекао је Шади Абуд из клуба "Кондор" из Софије.

"С обзиром на то да је у питању борилачка вештина, сви прво кажу: јаој, моје дете ће се повредити", баш напротив, таеквондо је на 15. месту по заступљености повреда", изјавио је тренер Владан Никодијевић.

Такмичари кажу да тренинзи нису тешки, док су борбе лаке у зависности од противника.

Победнику тог меча дефинитивно није било лако.

"Победио сам, али је борба била тешка. Било је много гурања", рекао је Ђорђе Хасановски из Таекводно клуба "Феникс" из Скопља.

Познаваоци кажу да за таеквондо никад није касно, а после овог масовног турнира у Нишу вероватно ће бити још популарнији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво