Џошуа: У рингу откријеш ко си

Светски боксерски шампион у тешкој категорији Британац Ентони Џошуа оценио је да је заслужено победио Владимира Кличка, али је похвалио Украјинца, рекавши да је прави узор.

Џошуа (27) је синоћ пред 90.000 на лондонском стадиону Вембли ујединио титуле у верзији IBF, WBA и IBO верзији, пошто је нокаутом у 11. рунди победио 41-годишњег Кличка. То је била 19. победе Џошуе у 19 борби.

"Ово је бокс, а ја ћу наставити да напредујем. Можете бити феноменалан боксер, али у овом спорту ради се о карактеру. Када уђете у ринг тада, откријете ко сте заиста. У овом малом рингу немате где да се сакријете. Рекао сам да ће ово бити боксерски класик и да ће победити бољи. У боксу нема компликација, то свако може да ради. Изашао сам и победио, морао сам да 'копам' за то", рекао је Џошуа.

Џошуа је прво у петој рунди послао Кличка на под, а Украјинац му је у шестој рунди узвратио и бацио га у нокдаун, први у каријери британског боксера. Британац се од тога опоравио и у 11. рунди аперкатом оборио Кличка. Украјинац је ипак наставио, али је убрзо судија прекинуо меч.

"Нисам се мучио, вратио сам се и дао своје срце. У боксу морате да оставите его ван ринга и да поштујете противника, а ја честитам Кличку на овом мечу. Не желим да причам о томе да ли ћемо се поново борити, али по питању боксерске Куће славних и ринга, он је узор у рингу и ван њега. Поштујем и волим свакога ко уђе у ринг", навео је Џошуа.

Олимпијски шампион из 2012. године навео је да је било људи који су сумњали у њега, али да је великим трудом успео да освоји шампионске појасеве.

Џошуа је после меча позвао сунардоника Тајсона Фјурија да се против њега врати такмичењима и покуша да врати шампионске појасеве.

"Уживам у боксу. Волим да се борим. Тајсон Фјури, знам да много прича и да жели да се врати такмичењима. Желим да 90.000 људи поново добије прилику да присуствује бокс мечу. Али, ја желим да боксујем против сваког противника, заиста уживам", рекао је Џошуа.

Меч је прекинут на два минута и 25 секунди пре краја 11. рунде, а Кличко је рекао да је Британац заслужено победио.

"Бољи је победио. Ентони је био бољи, тужан сам што нисам успео. Планирао сам да победим, али није ишло. Честитам Џошуи", рекао је Кличко.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се