Северној Кореји одузето Светско јуниорско првенство у џудоу

Међународна џудо федерација одузела је Северној Кореји организацију јуниорског Светског првенства због безбедносних ризика и тензија те земље са Јужном Корејом и САД.

Међунаодна џудо федерација навела је у саопштењу да је "ситуација аларманта и да је тешко предвидети њен исход".

Међународна џудо федерација је претходно Пјонгјангу доделила организацију турнира уз услов "стабилне међународне ситуације".

Одлука о одузимању организације такмичења донета је након што су поједине репрезентације "одбиле да учествују, а неке су изразиле забринутост у вези са учешћем њихове деце на турниру".

Велике тенизије и напетост у односима са Северном Корејом појавиле су се због њених проба и развоја нуклеарних пројектила.

Одлучено је да се јуниорско Светско првенство одржати од 18. до 22. октобра у Загребу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи