Марић: Спортске игре младих спајају децу из региона

Регионални председник Спортских игара младих,(СИМ) Здравко Марић, уочи старта четврте сезоне, изјавио је да су такмичења у којима учествују деца из региона од непроцењивог значаја јер се најмлађи баве спортом, а уједно стичу нова пријатељства.

"На реду је нова сезона, такмичења у Хрватској су већ почела, а у Србији и БиХ су у току завршне припреме за сезону 2017. Игре, кроз 10 спортова, у којима се деца такмиче, доносе пре свега срећу, дружење и радост. И оно што је веома ваззно, спајају регион - Србију, Хрватску и Босну и Херцеговину", рекао је Марић.

Претходних година више од 30 градова Србије угостило је младе школарце и спортисте.

"Највећи успех је што је од првих Игара, па до данас апсолутно све за децу бесплатно, а право учешћа има баш свако дете. Велику захвалност дугујемо Влади Републике Србије, као високом покровитељу пројекта, лично премијеру Александру Вучићу, свим спонзорима, донаторима, друштвено одговорним компанијама, као и свим људима који су подржали ову сјајну манифестацију", истакао је Марић.

Спортски Амбасадори СИМ су велика имена спорта широм света - Дејвид Бекам, Немања Матић, Един Џеко, Лука Модрић, Хуан Карлос Наваро, Мирза Телетовић, Маја Огњеновић, Милорад Чавић, а подршку дају и легенде као што су Жозе Мурињо, Предраг Мијатовић, Ивица Осим, Франц Бекенбауер.

Државно финале за Србију одржаће се крајем јула у Београду, а регионално крајем августа у Сплиту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи