Кукољ донео Србији прво европско злато у џудоу

Српски репрезентативац у џудоу Александар Кукољ постао је првак Европе на шампионату у Варшави. Председник Николић, Премијер Вучић и Министар Удовичић честитали Кукољу.

Кукољ је у категорији до 90 килограма у финалу турнира у Пољској победио Аксела Клежера из Француске.

Кукољ је на путу до златне медаље раније победио Швајцарца Гросклауса, Ненартавичијуса из Литваније, Каљулаида из Естоније и Азербејџанца Мехдијева.

Кукољ је донео прву европску титулу Србији у џудоу од осамостаљења.

Кукољ: Пресрећан сам, не и изненађен резултатом

Српски џудиста Александар Кукољ рекао је да је пресрећан због златне европске медаље, али да није изненађен резултатом.

"Пресрећан сам, али нисам изненађен. Одличан резултат за мене, нашу земљу и српски џудо. Одушевљен сам златом, али никако нисам изненађен јер сам се за то спремао јако дуго", рекао је Кукољ одмах после финала у Варшави.

Нико пре Кукоља у Србији није био европски шампион у џудоу. Пре десет година на ЕП у Београду Милош Мијалковић (до 66 кг) освојио је сребрну медаљу, а у некадашњој Југославији првак је био Горан Жувела 1974. на ЕП у Лондону.

Председник Николић честитао Кукољу

"Драги Александре, у историју српског спорта уписали смо и џудо захваљујући твојим сјајним победама. Са жељом да у будућности одбраниш титулу Европе коју си освојио са грбом Србије на грудима, у име свих грађана честитам шампионско злато!" пише у честитки председника Николића. 

Вучић честитао Кукољу златну медаљу

"Упућујем Вам најискреније честитке на освојеном златном одличју и титули европског шампиона. Борбеност, истрајност и огромна жеља довели су Вас до највишег трона, а Србији донели прво злато у овој спортској дисциплини. Свака част!", истакао је у својој честитки председник Владе Александар Вучић.

Удовичић честитао Кукољу

"Србија данас, први пут у историји, сија златним европским сјајем захваљујући нашем великом Александру Кукољу! Хвала ти шампионе што си Србију довео до европског трона, свака част на овом успеху за анале!", наводи се у честитки министра Удовичића.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи