Олимпијски комитет Србије прославио 107 година постојања

Олимпијски комитет Србије (ОКС) прославио је 107. рођендан у београдском хотелу "Москва", месту где је 1910. године група официра са генералом Светомиром Ђукићем на челу основала Српски олимпијски клуб и поставила темеље Олимпијског покрета у Краљевини Србији.

Потпредседник ОКС Жарко Паспаљ, поштујући вишегодишњу традицију, поставио је ловоров венац на спомен-плочу испред хотела.

Уз интонирање химне Републике Србије, заставу Олимпијског комитета Србије подигли су млади спортисти који су представљали земљу на недавно завршеном 23. зимском европском олимпијском фестивалу младих Марта Динић, Матеја Минић и Јован Ђорђевић.

"Увек је задовољство сетити се, на овај дан, свих оних људи који су део историје олимпијског покрета наше земље. Сигурно је да нас више од века дуга олимпијска традиција чини поносним и представља мотив више да својим резултатима померамо границе", рекао је Паспаљ.

Он се осврнуо на прошлу олимпијску годину, истакавши да су осам медаља из Рија одличан резултат и плод дугогодишњег системског рада и улагања.

"Лично сам задовољан учињеним у протеклих осам година колико сам део ове приче. Резултати из претходног периода свакако нам дају право на задовољство, а уверен сам да би и наши претходници били задовољни", поручио је Паспаљ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво