Ненад Путник нови председник Стрељачког савеза Србије

Изборна скупштина Стрељачког савеза Србије (ССС) именовала је у Београду Ненада Путника за новог председника те организације.

Скупштини су присуствовали делегати 80 од 84 чланице ССС, а Путник је добио 62 гласа, док је досадашњи први човек те организације Синиша Машовић имао 18 гласова.

Путник је у претходне четири године био члан Надзорног одбора ССС. Ради као доцент на Факултету безбедности Универзитета у Београду, а 2012. године стекао је титулу доктора наука.

Стрељаштвом се бави од 1988. године, у СД Земун центар. После такмичарске каријере обављао је дужност секретара, а касније и председника земунске дружине. Био је генерални секретар Стрељачког савеза Београда и у два мандата члан Управног одбора Стрељачког савеза Србије.

"Стратегија подразумева изградњу националног тренажног центра, као и нових стрељачких објеката, и осавремењавање и адаптацију постојећих објеката, попут оних у Бору, Зрењанину, Суботици, Ваљеву, на Мирјеву и других, уз равномерну регионалну заступљеност, системски приступ едукацији спортских стручњака, затим повећање броја спортиста стрелаца у олимпијским дисциплинама, неговање традиционалних стрељачких дисциплина", рекао је Путник приликом представљања делегатима.

Путник је најавио и сарадњу са другим стрељачким савезима земаља у окружењу у циљу аплицирања за пројекте Европске уније. Као један од циљева навео је и доношење Стратегије развоја стрељачког спорта у Србији 2027. године.

Досадашњи председник Синиша Машовић честитао је Путнику и новом руководству, пожелевши им успешан рад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи