Читај ми!

Трамп погодио победника, Патриотси сензационални победник Супербоула

Бил Беличик и Њу Ингланд патриотски херојски су освојили најамеричкије од свих такмичења, пошто су у великом финалу, после продужетака, победили Атланта фалконсе са 36:28. Том Брејди по четврти пут најкориснији играч Супербоула. Доналд Трамп погодио победника. Снажна политичка порука Лејди Гаге на полувремену.

Одбрамбени играч Патриотса Донта Хајтауер просто је одувао квотербека Фалконса Мета Рајана на почетку четврте деонице, постављајући сценарио за највећи повратак у историји америчког фудбала.

Фалконси су, неколико минута раније, имали 25 поена предности и у потпуности су контролисали меч у Хјустону. Њихова надмоћ била је толика да је власник клуба, Артур Бланк, сишао до аут линије, очекујући почетак великог славља.

Бланк и неименовани становник Атланте који је уложио милион долара на победу Атланте испоставили су се лошијим прогнозерима од америчког председника Доналда Трампа, који је у интервјуу пред почетак најгледанијег програма у Америци рекао да очекује победу Патриотса.

Пред крај треће четвртине, деловало је, међутим, да је најбоља екипа у историји америчког фудбала, на коленима. И одбрана и напад Фалконса деловали се беспрекорно, па је мало ко очекивао повратак грогираних Патриотса.

Фалконси су водили са 28:3, а амерички статистичари упорно су понављали да толики заостатак није надокнадила ниједна екипа, као и да ниједан Супербоул није ушао у продужетак.

Билу Беличику је требало чудо и то је управо оно што су Брејди и Патриотси донели гледаоцима 51. Супербоула.

Њу Ингланд је до краја играо без грешке, уз сензационалне потезе Еделмана, Брејдија, Блаунта и Маршала, а Фалконси су у неверици гледали како им трофеј Винса Ломбарда клизи из руку.

По многим детаљима ова утакмица остаће јединствена у спортској историји.

Први пут у историји Супербоул је решен у продужетку; никада раније није начињен већи резултатски преокрет, јер пре овог Супербоула нико није успео да надокнади већу разлику од десет поена; Том Брејди и тренер Бил Беличик ушли су у историју као најбољи свих времена у том спорту; Брејди је у последњих 15 минута одиграо меч каријере који је завршио са рекордом Супербоула од 466 јарди...

Брејди и Беличик су прву титулу донели у Бостон још 2002. године. У укупно седам великих финала, пет пута су излазили као победници.

На наелектрисаној америчкој сцени, ни Супербоул није могао да прође без, бар симболичних порука председнику Трампу, кога је Леди Гага, током спектакла на полувремену, подсетила на речи песме "Боже спаси Америку": "Боже благослови земљу, свих људи на свету, срећних и слободних". 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара