Читај ми!

Петриотси и Фалконси играју у Суперболу

Њу Ингланд Петриотси и Атланта Фалконси играће ове године у финалу професионалне лиге америчког фудбала (НФЛ), у 51. Суперболу. Њу Ингланд је у финалу Америчке фудбалске конференције (АФЦ) победио Питсбург Стилерсе са 36:17 и дошао до свог деветог Супербола, а Атланта је у финалу Националне фудбалске конференције (НФЦ) победила Грин Беј Пекерсе са 44:21 и освојила другу титулу у тој конференцији.

Њу Ингланд је у финалу Америчке фудбалске конференције (АФЦ) победио Питсбург Стилерсе са 36:17. Петриотси су постигли првих 19 поена у другом полувремену и обезбедили девету титлу у конференцији.

Један од најбољих квотербекова свих времена Том Брејди предводио је Петриотсе до њиховог рекордног деветог учешћа у Суперболу. Самом Брејдију ће то бити седмо учешће на завршном спектаклу лиге. Он је бацио 384 јарда и имао је три тачдаун додавања.

Брејдија су челници НФЛ лиге суспендовали у прве четири утакмице у сезони због учешћа у скандалу са лоптама (чувени Deflategate), две године раније у финалу АФЦ.

"Ово је моја мотивација, сви ови момци овде, испред мене. Због тога смо овде. Видећемо за неколико недеља да ли ћемо исписати савршен крај сезоне. Чека нас тежак посао, играћемо против сјајног тима, али то ће бити ђаволски добра утакмица", рекао је Брејди, који је 11. пут играо у финалу конференције.

Атланта је у финалу Националне фудбалске конференције (НФЦ) победила Грин Беј Пекерсе са 44:21 и освојила другу титулу у тој конференцији.

Супербол, 51. по реду, одржаће се 5. фебруара у Хјустону, а према кладионицама Петриотси су фаворити. Они ће покушати да освоје пету НФЛ титулу, а Фалконси ће се борити за прву.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво