Читај ми!

Спортски новинари одлучили, најбољи су Ивана и Давор

Ивана Шпановић и Давор Штефанек су изабрани за најбоље спортисте прошле године. Удружење спортских новинара Србије доделило је у свечаној сали Скупштине Београда награде најбољим спортистима, новинарима и сниматељима за остварења у 2016. години.

За спортисте године изабрани су атлетичарка Ивана Шпановић, која то признање добија трећи пут, и рвач Давор Штефанек.

Жири је одлучио да ове године не додели награду спортски новинар године, јер је оцењено да ниједан од номинованих није заслужио то признање.

За новинарку године је проглашена Сања Вујисић са РТС-а, за дописника године Зоран Јанковић из Спортског журнала, а награду за камермана године је добио Марко Јерковић са Сос канала.

Удружење спортских новинара је доделило и специјалне награде Драгану Тодоровић из Политике, за ексклузивну вест о закулисним радњама приликом пријема Косова у Уефу, и Александру Локнеру са Сос канала, за ексклузивни ТВ прилог о фудбалском промашају године.

Признање за издавачки подухват припало је некадашњем новинару Спортског журнала Бранимиру Васићу, за монографију о Београдској стрељачкој дружини, и Весни Антић са Сос канала, за емисију о здрављу нације.

Награде за животно дело су добили Владимир Дедић из Политике и Душан Стаменковић из Спорта и Спортског журнала.

Заменик градоначелника Београда Андрија Младеновић је рекао да је 2016. била бурна спортска година, у којој је Београд показао да је у стању да организује велика и захтевна
спортска такмичења, а да Град ове године чека изазов организовања дворанског првенства Европе у "Београдској арени".

Председник Удружења спортских новинара Предраг Милинковић се захвалио спортистима на успесима, додајући да то нису биле само медаље у Рио де Жанеиру већ и победе на европским и светским првенствима, гренд слем турнирима и другим такмичењима.

"Имали смо изузетну спортску годину, а са друге стране, новинари су се суочили са изазовима као што је гашење дневника Спорт. Верујем да ће доћи бољи дани за новинарство и да ће победити поштовање професионалних принципа у односу на таблиодно извештавање", рекао је Милинковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи