Тодоров се повукао, Маљковић једини кандидат, покренута јавна расправа статута

Једини кандидат за председника Олимпијског комитета Србије на недавној неуспешној изборној Скупштини Ивица Тодоров повукао је кандидатуру и практично отворио врата чувеном тренеру Божидару Маљковићу да наследи Влада Дивца на тој функцији, преноси "Блиц".

Маљковић има подршку највећих Савеза, што је потврђено и 28. децембра, када на Скупштину није дошао 51 од 65 чланова.

Требало би да се нова Скупштина се одржи до краја фебруара.

Извршни одбор Олимпијског комитета Србије је донео одлуку о покретању процедуре за отварање јавне расправе на тему измена и допуна Статута, а на захтев 20 националних гранских спортских савеза, што чини више од трећине чланства Олимпијског комитета Србије. 

Како се наводи у саопштењу, Комисија у саставу: генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки, генерални секретар Стрељачког савеза Ненад Петковић, председник Кајакашког савеза Мирко Нишовић и председник Рвачког савеза Жељко Трајковић, у наредном периоду обавиће консултације са представницима националних гранских спортских савеза, како би се формулисали предлог, измена и допуна Статута, који ће бити дат Скупшšтини на усвајање.

Јавна расправа, која ће трајати 30 дана, и комплетна процедура, биће обављени по важећим актима ОКС.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи