Читај ми!

Удовичић: Циљ да у 2017. сви савези добију своје куће

Циљ Министарства омладине и спорта за наредну годину је да сви савези добију своје националне тренинг центре, изјавио је ресорни министар Вања Удовичић, наводећи да ће током 2017. године бити отворен ватерполо тренинг центар у Врњачкој бањи.

"Кренули смо са изградњом скијашког националног тренинг центра на Старој планини, улазимо у пројекат и рукометног националног тренинг центра, желимо да сваки спорт добије своју базу и да се наши спортисти припремају у Србији, да не иду у иностранство, да не трошимо наше паре негде другде већ да спортисти из других земаља долазе у наше центре", навео је Удовичић за телевизију Пинк.

Он је као пример навео атлетску дворану у Београду у коју сви атлетичари из региона долазе на припреме и шаљу поруку какав је Србија домаћин и шта може да пружи као спортска сила.

Упитан да ли ће бити изграђен национални фудбалски стадион, министар је навео да је то неопходно и да се о томе озбиљно разговара, као и да је идеја да тај стадион буде у Београду.

"У наредне четири године ћемо морати да уђемо у тај пројекат", додао је.

Удовичић је најавио и да ће бити купљени базени за ватерполо национални тренинг центар, као и две атлетске стазе које ће бити у Ћуприји, Нишу или неком трећем граду.

"Отварамо на пролеће атлетски стадион у Новом Пазару. Он је готов, чекамо праве временске прилике, то је само прва фаза изградње. У наредне две године биће издвојено и за хотелски смештај, како би био огроман спортски и рекреативни центар", казао је.

Министар је најавио да ће од 3. до 5. марта бити одржано Европско првенство у атлетици, али и првенство у рвању у Новом Саду, како би се деца и млади мотивисали да се баве спортом, али и привукли туристи.

Упитан када ће бити изабран председник Олимпијског комитета, министар је одговорио да је битно да буду испоштоване све процедуре и да Србија не дође у ситуацију да је казни Међународни олимпијски комитет.

"Причамо о човеку који треба да буде на челу свих олимпијских савеза, није битно ко ће то бити, већ да се испоштују процедуре", навео је.

Удовичић је пожелео досадашњој селекторки женске кошаркашке репрезентације Марини Маљковић, која је поднела оставку, много среће у даљем раду, наводећи да је сигуран да ће и она као селектор ватерполо репрезентације Дејан Савић добити епитет најбољег тренера на свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво