МОЛ лига: Београђани у Мишколцу срушили шампиона

ДВТК Јегешмедвек - ХК Београд 3:5 (0:1, 1:2, 2:2)

Хокејаши Београда приредили су највећу сензацију досадашњег тока шампионата пошто су вечерас у Мишколцу, пред близу 1000 навијача домаћег тима, савладали лидера на табели, двоструког актуелног шампиона Мађарске и МОЛ лиге резултатом 5:3.

Неупућени гледалац би током већег дела сусрета помислио да су играчи у белим дресовима водећа екипа МОЛ лиге а да су хокејаши у црвено-белом ти који држе последње место на табели. Толико је нестварно деловао вечерашњи наступ београдског тима на леду дворане у Мишколцу.

Београђани су повели са 1:0 голом Давида Арваја, 2 минута пре краја прве трећине. Асистенти су били Хуго Туркот и Данијел Деспотовић.

Други период утакмице је почео још бољом игром нашег тима. Београђани су играли толико лепршаво и надахнуто да је то просто импоновало. Ређале су се лепе акције и шансе пред голом домаћина. Једну од њих је реализовао Димитрије Филиповић у 27. минуту, а у акцији су учествовали Хуго Туркот и Немања Вучуревић. Свега два минута касније Данијел Деспотовић је повисио на 3:0, поново уз помоћ Хуга Туркота и Кевина Алберса.

И када се чинило да ће Београђани на последњи одмор отићи са високом предношћу, Јарко Лепанен смањује на 3:1 у ситуацији са играчем више за домаћи тим, свега 17 секунди пре краја друге трећине.

Последња трећина почела је силним налетима Поларних медведа, ношених заглушујућом буком са трибина.

Београђани су успешно бранили свој гол, чак и у ситуацији са два играча мање, све до 51. минута када је Петер Сакариш смањио на 3:2. Четири минута касније исти играч доноси изједначење, поново у моменту када наш тим има играча мање на леду.

До краја сусрета остало је свега пет минута и чинило се да Београђани неће имати снаге да приреде сензацију. Али, чуда се понекад ипак дешавају. Непун минут после изједначујућег поготка Поларних медведа, у моменту када се очекивало да актуелни шампиони задају коначни ударац новајлији у лиги, Немања Вучуревић приредио је прави шок навијачима домаћег тима. У недостатку бољег решења у том моменту, Вучуревић је упутио шут са плаве линије према голу Атиле Адорјана коме се пак пробио између ногу и завршио у мрежи.

Заиграли су домаћи у финишу сусрета на све или ништа. Извели су голмана из игре како би добили играча више и тако евентуално стигли до гола који би им обезбедио продужетак. Једну од њихових последњих акција пресеца Немања Вучуревић и са половине терена шаље пак у празну мрежу за коначних 5:3.

Незахвално је било које име издвојити у сјајној партији београдског тима. Сви играчи су дали свој пуни допринос овој историјској победи. Ипак треба истаћи фантастичне одбране голмана Арсенија Ранковића који је у више наврата бранио оно што су већ сви видели у мрежи. Такође, треба нагласити и то да је, после споразумног раскида уговора са Кристером Дребергом, екипу вечерас први пут водио Немања Јанковић, досадашњи помоћни тренер. Био је то деби из снова за овог младог стручњака.

Следећу утакмицу хокејаши Београда играју већ у суботу 17. децембра  у Секешфехервару против екипе Фехервари Титанок, која тренутно заузима осму позицију на табели, последњу која води у плеј-оф шампионата. Београђани до краја првенства имају још 12 утакмица и 10 бодова заостатка за екипом Титанока. Евентуални нови подвиг у гостима би поново оживео снове о уласку у плеј-оф.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво