Читај ми!

Шабац град без непливача

Још једна генерација ђака првака научила је да плива на Градском базену у Шапцу у оквиру акције "Шабац-град без непливача" коју је прошле године, након изградње базена, покренуо Град Шабац. Близу 300 првака добило је дипломе за завршен курс пливања, а многи од њих наставиће да се баве овим спортом.

За годину дана, шест генерација шабачких основаца прошло је кроз обуку за непливаче, а више од 2500 младих Шапчана научило је да плива. Остало је још да се организују обуке за ученике седмог и осмог разреда који не знају да пливају, а у септембру за нове прваке.

Шапчани дуго нису имали Градски базен, а када је прошле године отворен, покренута је акција "Шабац-град без непливача" која је имала за циљ да сви Шапчани бесплатно науче да пливају.

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић каже да се на тај начин млади људи усмеравају ка спорту и ослобађају страха.

"Градски базен смо направили са јасним циљем - да Шабац постане град без непливача. Да деца стичу здраве навике, да буду способни људи и савладају страх. Захваљујем се родитељима, јер без њихове подршке ова акција не би била могућа. Ми смо по овоме заиста јединствен град у Србији, а наши програми треба да учине да се у Шапцу живи боље и пристојније", казао је Зеленовић.

Град Шабац је прва локална самоуправа у Србији која је јавном понудом емитовала обвезнице намењене финансирању градње затвореног базена. Објекат је изграђен у рекордном року, за само шест месеци.

Базен је за протеклих годину дана постао спортско-рекреативни центар, омиљено место Шапчана за опуштање и тренирање.

Свакодневно на базену се тренира ватерполо, пливање, користи се у здравствене сврхе за децу и одрасле, активна је сауна, у оквиру базена налази се и теретана а покренути су и бројни рекреативни програми. Ватерполо утакмице на базену један су од омиљених догађаја Шапчанима.

Сви шабачки пензионери и ученици имају право једном недељно бесплатно да користе базен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи