Читај ми!

Селби срећан због победе против О'Саливена у Јорку

Актуелни светски шампион у снукеру Марк Селби рекао је да је срећан због освајања Отвореног првенства Уједињеног Краљевства и да ће бити задовољан својим резултатима чак иако до краја каријере не освоји ниједан трофеј. Селби је други пут у каријери освојио трофеј на Отвореном првенству Уједињеног Краљевства, пошто је синоћ у Јорку победио Ронија О'Саливена са 10:7.

То је био први пораз О'Саливена у финалу тог турнира, који је освајао пет пута.

"Сјајан је осећај освојити овај трофеј. Као што сам рекао после освајања Светског првенства, ако играм за трофеј неког великог турнира у финалу желим да играм против Ронија и да га победим. То сам урадио на Мастерсу, на Светском првенству и у Јорку и фантастично се осећам", рекао је Селби.

Први играч света Селби је боље почео меч, повео је после првог дела са 7:2. О'Саливен је успео да се примакне на 8:7, уз два троцифрена брејка од 130 и 134 поена, али је Селби узвратио са три троцифрена брејка и победио.

"У првом делу сам играо добро, Рони је промашио неколико кугли и није играо своју игру. У другом делу меча ме је притиснуо и задовољан сам како сам одиграо на крају. Код резултата 7:5 сам помислио да сигурно не бих паничио да играм против било ког играча који није брз као Рони. Он је веома брз и пре него што схватите смањио је заостатак на два фрејма, па помало почне да вам се врти у глави. Али, покушао сам да останем у мечу, сетио сам се да и даље водим и ишао сам фрејм по фрејм", рекао је Селби.

Он је постао тек шести снукераш који је у једној календарској години освојио Светско првенство и Отворено првенство Уједињеног Краљевства. Пре њега то су успели О'Саливен, Стивен Хендри, Стив Дејвис, Джон Хигинс и Џон Перот. Селби је по два пута освајао три најважнија турнира у снукеру, Светско првенство, Отворено првенство Уједињеног Краљевства и Мастерс.

"Сви резултати су заиста посебни, сјајан је осећај освојити сва три велика турнира, али је још боље освојити их два пута. Чак иако више не освојим ниједан трофеј бићу задовољан својим резултатима", рекао је Селби.

Селби је ове године, осим победе у Јорку и Светског првенства, освојио и Класик Пола Хантера и Међународни шампионат и са 10 титула које се бодују за светску ранг-листу и изједначио се на листи са Джимијем Вајтом.

Петоструки светски шампион О'Саливен рекао је да је разочаран, али да је задовољан својим ставом и начином којим је ушао у финале.

"Мислим да су навијачи уживали. Марк је био довољно добар за победу и честитам му. Задовољан сам својим ставом. Задовољан сам јер сам дошао за сто и играо и нисам превише гледао около, што може да се деси када играте дуге фрејмове. Уживао сам у својој игри, али промашио сам сувише лаких кугли да бих освојио турнир, а због тога највероватније нисам ништа освојио ове сезоне. Током целог финала сам промашивао прилично лаке кугле", рекао је О'Саливен.

О'Саливен је пет пута освајао Отворено првенство Уједињеног Краљевства и има 28 титула које се бодују за светску ранг-листу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво