Читај ми!

Одржан хуманитарни базар за онколошко одељење у Нишу

На другом хуманитарном Спортском базару прикупљено је више од 600.000 динара за изградњу хемато-онколошког одељења клинике у Нишу за лечење деце оболеле од рака, саопштили су данас организатори. Спортски базар одржан је јуче у Миксер хаусу, прикупљено је 452.450 динара, а запослени у предузећу Фестивал "Егзит" додали су још 150.000 па је укупан износ премашио 600.000 динара.

Продајом дресова и опреме српских спортиста, међу којима су се посебно издвојили огртач Андије Прлаиновића, олимпијски дрес Мирослава Радуљице, као и пливачка капа Милорада Чавића, прикупљено је 452.450 динара, а запослени у предузећу Фестивал "Егзит" додали су још 150.000.

Ово је наставак акције "Асови за децу", када је на хуманитарном мечу у Београду, који је одржан у мају ове године на стадиону Партизана, а на којем су учествовале највеће звезде домаћег фудбала, прикупљено 14,5 милиона динара за то одељење.

Спортски базар, несвакидашња добротворна акција, захваљујући Симићу и фондацији "Егзит", уз подршку Нурдора и Миксер хауса, окупила је на једном месту велики број спортиста, писаца, глумаца, водитеља и других јавних личности великог срца.

"Јован Симић је толико акција направио и он је неко коме се дивимо и чији рад уважавамо. То што он ради је велика ствар и сви би требало да се угледамо на њега. Ми из Фудбалског савеза Србије увек ћемо бити ту да помогнемо", изјавио је тренер голмана А репрезентације Србије Радиша Илић, који се заједно са Ивицом Краљем на штанду ФСС-а дружио са посетиоцима.

Велика гужва током целог Базара била је на штанду Зорана Кесића и екипе емисије “"24 минута са Зораном Кесићем”". Сав контингент мајица и шоља, које су заштитни знак те емисије, продат је у рекордном року.

"Свих 85 шоља које смо донели разграбљене су у првих 15 минута Базара. Честитам свима који су били у Миксеру, ово је мали корак ка изградњи болнице у Нишу, али битно је да и даље корачамо", рекао је популарни водитељ и истакао да је поносан на њихову екипу која се увек одазива таквим акцијама.

Један од најпосећенијих био је штанд алтруистичке секције "“Шампиони срца"” београдске Математичке гимназије, где су се продавале занимљиве мајице са ликом Николе Тесле.

Тој групи младих ентузијаста придружили су се и глумци Никола Ракочевић, Стефан Бундало и Бранислав Лечић, као и пливач Милорад Чавић, који је за ову прилику донирао вредне реквизите из своје богате пливачке каријере.

Читалачка публика уживала је у дружењу са писцима, који су потписивали своје књиге и ћаскали са посетиоцима. Штандови Бранка Росића, Владимира Кецмановића, Горана Гоцића и Марка Видојковића су на крају Базара остали празни, као и штандови Vice-a, "Менталног разгибавања" и "ТХЦ ла Фамилије".

За сјајну атмосферу био је задужен Нигор, који је својим одабиром музике и шармантним наступом заједно са Прљавим Инспектором Блажом и глумцем Слободаном Нинковићем анимирао посетиоце Миксер хауса.

Огромно интересовање изазвале су таеквондо хероине Милица Мандић и Тијана Богдановић, које су биле на штанду Олимпијског комитета Србије.

"Драго ми је што ово може да буде наш мали допринос деци, којој је помоћ стварно преко потребна. Надам се да ће они овако, корак по корак, добијати средства неопходна за лечење", оптимистична је била Мандићева.

Прва фаза радова на хемато-онколошкој нишкој клиници за децу је при крају, док би друга фаза, чему су намењена средства сакупљена на “Спортском базару”, требало да почне на пролеће.

"Јован Симић нам је својом претходном акцијом помогао да завршимо један део болнице у Нишу. Ово је промотивна акција и желимо да се овим путем обратимо јавности, да им дамо до знања да активно радимо на томе да се клиника следеће године заврши", рекао је Тодор Манчић из Нурдора и додао да је сваки динар важан, пошто је за завршетак друге фазе потребно 350.000 евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи