Хокеј: Партизан бољи у дербију

Хокејаши Партизана савладали су Црвену звезду у премијерној утакмици овогодишњег шампионата Србије резултатом 7:5 (1:2, 2:1, 4:2),

Близу 400 гледалаца у Дворани зимских спортова СРЦ Ташмајдан имало је прилику да види чак 12 голова и утакмицу пуну преокрета у којој је победу на крају ипак однео актуелни шампион државе.

Обе екипе су овогодишњи шампионат започеле са значајно измењеним и подмлађеним саставима у односу на прошлу сезону услед чињенице да је један број играча прешао у новоформирани ХК Београд који се такмичи у МОЛ лиги док су неки стандардни првотимци завршили хокејашку каријеру.

Млади тим Црвене звезде боље је започео сусрет па је са два гола средином првог периода дошао до вођства. Стрелци за црвено-беле били су Белорус Евгени Леонов и руски интернационалац Александар Зубрицки. Партизан брзо узвраћа и после само 15 секунди од гола Зубрицког смањује резултат на 2:1 а стрелац је био искусни Срђан Ристић.

Други период игре Партизан је започео одлучније па је после 5 минута игре Павле Огризовић реализовао ситуацију са играчем више и изједначио резултат на 2:2. Преокрет и вођство Партизану од 3:2 доноси погодак Драгана Комазеца али Црвена звезда голом Марка Прокића свега пола минута пред одлазак на одмор изједначује на 3:3.

Последња трећина почела је поново головима "црвено-белих", који су преко Џорџа Таракана и Александра Зубрицког повели са 5:3. До краја утакмице остало је још 11 минута и то је био знак да Партизанов "парни ваљак" крене пуном паром и убрзо голом младог Лава Митића црно-бели смањују на 5:4, чиме су наговестили неизвесну завршницу утакмице.

Шест минута пре краја меча Партизан у ситуацији са играчем више стиже до изједначења голом Павла Огризовића. Тада на сцену ступа млади Лазар Новаковић који је за само 45 секунди два пута савладао голмана црвено-белих Јована Фехера и тако донео велико славље свом тиму. 

Шампионат Србије наставља се већ у суботу 12. новембра када у Новом Саду, у неуобичајеном термину од 12,45h, домаћи НС Старс дочекују екипу Партизана.

У лигашком делу Првенства Србије за сезону 2016/2017. такмичиће се 4 клуба: Партизан, Црвена звезда, Војводина и НС Старс, који ће се по четворокружном бод систему борити за пласман у плеј-оф фазу у којој ће се такмичењу прикључити и ХК Београд, који је због обавеза у МОЛ лиги сагласношћу свих клубова ослобођен наступа у првој фази шампионата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво