МОЛ лига: Хокејаши Београда славили у Румунији

Чиксереда - ХК Београд 4:6 (0:2, 0:2, 4:2)

Хокејаши Београда савладали су у гостима екипу Чиксереде резултатом 6:4, остваривши тако другу победу у овогодишњем шампионату МОЛ лиге. Био је то дерби зачеља табеле који је одигран пред скоро 2000 навијача домаће екипе.  

Чиксереда, актулени вицешампион Румуније и победник МОЛ лиге 2011. године, сезону није започела у складу са својим реномеом. У 18 утакмица остварила је само 3 победе и 15 пораза (2 после продужетка) и у наставаку шампионата извршила је велике измене у свом тиму, решена да се ипак домогне плеј-офа. Доведена су два репрезентативца Казахстана са искуством играња у КХЛ лиги - Иља Соларев (160 утакмица) и Алексеј Воронтцов (50 утакмица). Такође, ангажован је и чешки интернационалац Радим Валчар, који је својевремено наступао за младу репрезентацију своје земље.

Ни управа ХК Београд није седела скрштених руку током првенстсвене паузе па је одбрану свог тима појачала Американцем Кевином Алберсом, који је у Београд дошао из екипе Дукла Тренчин, члана словачке Екстралиге.

Хокејаши Београда изгледа нису били превише импресионирани звучним именима у редовима противника нити трибинама пуним навијача домаће екипе па су већ после прве трећине водили са 2:0, головима Самира Салијуа и Доминика Црногорца, ставивши тако до знања да су пут дуг 600 километара прешли да би остварили победу. У истом стилу су наставили и током другог периода игре увећавши своју предност на 4:0 а стрелци су били Хуго Туркот и Димитрије Филиповић.

На самом почетку последње трећине Чиксереда је смањила на 4:1 голом Антала, да би Хуго Туркот непун минут касније повисио на 5:1 за Београђане. И када се већ чинило да су обезбеђена велика три бода у гостима, домаћа екипа преко Иље Соларова и Радима Валчара смањује на 5:3, да би само 20 секунди пре краја Валчар поново био стрелац за 5:4. Домаћи су тада, у покушају да дођу до изједначења, из игре извели голмана и увели још једног нападача што је 2 секунде пре краја искористио Немања Вучуревић пославши пак у празну мрежу за коначни тријумф Београђана од 6:4. 

Хокејаши Београда настављају турнеју по Румуније сусретом против екипе Дунареа Галац, који је на програму већ у суботу 12. новембра а последњу утакмицу у овој серији гостовања одиграће у понедељак 14. новембра против екипе Брашова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи