Одржан Крос РТС-а у Пожаревцу

Само 410 тркача у Пожаревцу. Премало, упркос киши која је лила до пред сам почетак и хладном, веома непријатном времену.

Ипак, такмичење у Пожаревцу ће се дуго памтити, али по тркама сениора на осам и сениорки на шест хиљада метара. Оне су биле убедљиво наквалитетније на овогодишњој серији Кроса РТС-а. Јака међународна конкуренција, пленила је аплаузе и подигла на ноге оне малобројне промрзле гледаоце.

Код сениорки, баш као и на претходна два такмичења у Рековцу и Шапцу, прва је циљем пројездила Новопазарка Амела Терзић, испред изванредне Кенијке Стеле Барсосио и чланице Црвене звезде Биљане Цвијановић.

Пријатно изненађење је четврто место Теодоре Симовић, као и шеста позиција већ времешне маратонке Оливере Јевтић, која је још само Кенијки Оиги дозволила да буде испред ње. Наравно, такав поредак и те како ће олакшати селектору Слободану Поповићу одабир репрезентације за Балканско првенство у кросу у Ћуприји, 5. новембра.

И у трци сениора тешка, готово рововска борба нашег најперспективнијег тркача, 17-годишњег Елзана Бибића из Новог Пазара са Кенијцима Хиларијем Кимајом и Абелом Кибет Тропом. У том надметању, које је узбудило све истинске љубитеље атлетике, Бибић је завршио као други, у сендвичу тамнопутих кенијских тркача, иза Кимаја, а испред Кибет Тропа.

Страшна трка дуга осам километара скренула је пажњу и на Николу Раичевића, сина победника првог и другог Кроса РТС-а, незаборавног Горана Раичевића. Никола је јуче био међу десет најбољих, а када оконча и мастер студије машинства, где постиже задивљујуће резултате, биће прилике да достигне и тркачку славу свог оца.

Такмичење у Пожаревцу пратио је и државни секретар Министарства омладине и спорта, славни рукометаш Предраг Перуничић. И том приликом он је потврдио опредељење поменутог министарства да је школски спорт будућност врхунског и да је у том смислу срећан што приредби попут Кроса РТС-а још увек има.

И Министарство просвете које је, такође, уз Крос РТС-а од самог почетка, пред јучерашњи старт послало је подршку преко помоћнице министра Весне Недељковић.

Овогодишња Крос серија РТС-а завршиће се следеће суботе у Зајечару.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво