Хокеј: Успешан дан за српске клубове

Партизан у Континентал купу савладао првака Израела са 5:4, док су хокејаши Београда на гостовању у Дунајвароши освојили први бод у МОЛ лиги.

Континентал куп: Партизан – Бат Јам 5:4 (2:2, 0:1, 3:1)

На старту турнира првог круга Континентал купа, који се одржава у Софији, Партизан је, наступивши у подмлађеном саставу, савладао првака Израела, екипу Бат Јам, резултатом 5:4 (2:2, 0:1, 3:1), голом Павла Огризовића 33 секунде пре краја сусрета.

Поред Павла Огризовића, голове за Партизан постигли су и Драган Комазец, Ненад Раковић, Александар Вуковић, и Лазар Новаковић.

Наредни меч Партизан игра у суботу против турског шампиона Зејтинбурнуа, док ће им противник у последњем колу, у недељу бити домаћа екипа Ибрис Скејт. Победник турнира пласираће се у другу рунду Континентал купа, која ће се одиграти у шпанској Хаки, од 21. до 23. октобра.

МОЛ лига: Дунајварош – ХК Београд 4:3 /после извођења пенала/
(2:2, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0)

Радост српским љубитељима хокеја донели су и играчи ХК Београда, који су на гостовању у Дунајвароши освојили први бод у МОЛ лиги, изгубивши са 4:3, тек после извођења пенала (2:2, 0:1, 1:0, 0:0, 1:0).

У сусрету са домаћим Челичним биковима, Београђани су пропустили прилику да кући понесу сва три бода, јер су домаћи на само пет минута пре краја сусрета дошли до изједначења и тако изборили продужетке, а потом и пенале.

Почело је лоше за београдску екипу, јер су домаћи лако повели са 2:0, али у финишу прве трећине "плаво-бели" за само минут времена преко Туркота и Арвеја постижу 2 гола и анулирају предност Челичних бикова.

Током другог периода игре Београђани су били принуђени да се очајнички бране, јер су везали чак четири узастопна искључења, па су били у ситуацији да се једно време бране и са два играча мање. Пожртвованом игром су успели да одбране свој гол, а чак имали и шансу и да поведу када је Туркот избио у изненадни контранапад, који ипак није успео да заврши поготком. Ипак, брзоноги Канађанин је надокнадио пропуштено у самом финишу друге трећине, када се сјајно снашао, прихвативши један изненада одбијен пак од ограде иза гола и сместивши га у мрежу Челичних бикова.

У последњој трећини смењивали су се напади са обе стране. Београђани се нису одлучили за чување резултата већ су храбро покушавали да увећају предност и осигурају победу. Идеалну шансу за то имао је Вучуревић из једног контра напада, али је голман домаће екипе одлично реаговао и спасио свој тим пораза.

У самом финишу утакмице, играчима Београда је понестало снаге и Челични бикови голом Петера Немета на пет минута пре краја сусрета долазе до изједначења.

Уследио је продужетак од пет минута у игри три на три. Обе екипе су имале своје шансе да путем "златног гола" дођу до другог бода, али су мреже ипак мировале, па је победник решен извођењем пенала, у чему су домаћи били успешнији, постигавши два гола, док је једини успешан реализатор за Београђане био Самир Салији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи