Београд поздравио параолимпијце

Више од 1.000 људи поздравило је испред Скупштине Београда параолимпијце, који су из Рио де Жанеира донели девет медаља.

Спортисти су се навијачима окупљеним на платоу испред Скупштине града Београда захвалили на подршци.

"Хвала вам што сте дошли да увеличате све оно што смо ми урадили у Рију. Све ово не би било могуће без вас, али ни без нас. Надамо се да смо вас обрадовали и испунили ваша очекивања. Овде је већа трема него на мечевима и хвала и за то", рекла је стонотенисерка и освајачица две медаље Борислава Перић-Ранковић.

На платоу испред Старог двора у Београду појавио се цео тим Србије који је учествовао на Параолимпијским играма у Рију.

Србија је на Параолимпијским играма у Рију освојила девет медаља. Стрелац Ласло Шурањи освојио је златну и бронзану медаљу, стонотенисерка Борислава Перић-Ранковић златно одличје у поједначној конкуренцији, док је у дублу с Надом Матић, која се и у синглу окитила бронзаним одличјем, освојила сребро.

Стонотенисер Митар Паликућа освојио је бронзану медаљу, атлетичар Немања Димитријевић бронзу у бацању копља, а Жељко Димитријевић и Милош Митић злато и сребро у бацању чуња.

"Оно што су генерације параолимпијаца сањале сада је постало јава. Хвала вам на дочеку и што сте дошли у овом броју", рекао је Димитријевић.

Окупљени навијачи носили су заставе Србије, а у небо су пуштали и балоне.

Музички програм на платоу испред Старог двора почео је у 18 сати, а наступили су Дејан Петровић Биг Бенд и група ТХЦФ.

"Свима нама све ово пуно значи јер смо могли да поделимо успех са људима који су нас пратили путем телевизора и друштвених мрежа. Сви који су се радовали и туговали са нама осетили смо у Рију и желим да им се захвалим", рекла је Перић-Ранковић после дочека.

"Желим да се одморимо неколико дана, а онда нас очекују ствари попут интервјуа и пријема, како бисмо популаризовали спорт особа са инвалидитетом. Циљ нам је да млади виде да то може, иако није лако, јер постоје много одрицања и тренирања, али када дође успех то је најлакше", додала је она.

Перић-Ранковић је додала да су параолимпијци последњих година имали подршку државе и да се нада да ће тако бити и у будућности.

"Увек смо имали пажњу, она је сваким даном све већа. Надам се да ће људи схватити да оно чиме се бавимо није само наш циљ, већ да покажемо свету шта можемо и да нисмо заборављени".

Ласло Шурањи признаје да пре само три недеље није могао да очекује оваква дешавања.

"Осећам се фантастично, први пут ми је да присуствујем оваквом дочеку. Свакако је лепо искуство после освајања медаље, шлаг на торту. Искрено, нисам очекивао све ово, али дошло је моје време", рекао је Шурањи.

Он каже да је мислима већ у Токију и да на наредним Играма очекује да Србија надмаши девет медаља.

"Било је тешко у Рију, стрељаштво је много напредовало, много се улаже, а ми смо дуго чекали на медаљу у овом спорту. Токио нам је пред очима, иако имамо много такмичења пре тога, а могуће је да и да срушимо рекорд од девет медаља", закључио је Шурањи.

Пре дочека, у згради Председништва, председник Србије Томислав Николић приредио је свечани пријем за параолимпијце.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи