Хокеј: Челични бикови однели бодове из Београда

ХК Београд савладан од екипе Дунајвароши резултатом 2:5 (0-1, 0-1, 2-3).

У сусрету са гостима из Дунајвароши Београђани су се приказали у прилично бледом издању. Током већег дела утакмице нису успевали да озбиљније угрозе гол гостију, чак ни у бројним ситуацијама са играчем више.

Половином последње трећине Хуго Туркот избија у контра напад, после повратка са клупе за кажњене, и под фаулом успева да затресе мрежу гостујућег голмана. Семафор је показивао резултат 2:1 за госте и 10 минута до краја утакмице. Био је то трачак наде да у преосталом времену домаћи ипак могу до првог бода. Међутим, погодак Туркота као да је био знак Челичним биковима да додају гас, те су за свега пар минута постигли још два гола за безбедних 4:1.

До краја меча домаћи су успели преко капитена Филиповића да смање на 4:2, да би на 2 минута пре краја сусрета тренер Дреберг повукао голмана и увео још једног нападача у покушају да достигне предност гостију. Ризик се овог пута није исплатио јер су Мађари врло брзо дошли до пака и из контра напада погодили небрањену мрежу, за коначних 5:2.

- Ово нам је друга утакмица са Дунавароши, након што смо играли против њих на припремама. Остварили смо бољи резултат него тада, али недостајало нам је мало среће и искуства да искористимо ситуације са играчем више. Ипак, момци су показали агресивност на целом терену и не преостаје нам ништа друго него да радимо док не дођу резултати - рекао је после утакмице тренер Београда Кристер Дреберг.

- Српска екипа је показала јак карактер, ми смо правили више више него што је то иначе случај, али на сву срећу успели смо да решимо утакмицу у нашу корист. Сада нас чека реванш за седам дана и очекујем велику борбу и на том мечу - изјавио је тренер гостујуће екипе Ли Гилберт.

У наредној утакмици, 30. септембра, хокејаши Београда ће поново укрстити палице са Челичним биковима, овај пут у Дунајвароши а већ дан касније у Будимпешти их дочекује екипа МАК-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи