Читај ми!

Злато и светски рекорд за Жељка Димитријевића, Милош Митић освојио сребро

Жељко Димитријевић освојио злато у Рију у дисциплини бацање чуњева, поставивши нови светски рекорд (29,96 метара). Милош Митић у истој категорији освојио сребрну медаљу.

Жељко Димитријевић је освојио златну медаљу на Параолимпијским играма у Рио де Жанеиру, пошто је у категорији бацање чуњева Ф-51 оборио светски рекорд, са даљином од 29,96 метара.

Димитријевић је рекордни хитац бацио у четвртој серији, а у првој је бацио 29,91 метар.

Димитријевић је у Рију побољшао сопствени рекорд, који је износио 27,04 метра, а постигнут је ове године у италијанском Гросету.

Сребрну медаљу освојио је српски атлетичар Милош Митић, који је чуњ бацио 26,84 метра, што је његов најбољи резултат у каријери.

Бронзу је освојио Словак Маријан Куреја са даљином од 26,82 метра.

Честитка министра Удовичића

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је Жељку Димитријевићу и Милошу Митићу на великом успеху.

"Жељко је велики шампион који је пред одлазак на Параолимпијске игре сигуран у себе најавио да ће нам донети медаљу. Хвала ти што си испунио обећање и показао да јеси врхунски спортски ас коме с разлогом припада најсјајније одличје Параолимпијских игара", наводи се у честитки Удовичића.

"Милош је показао колико срце има и са колико жеље се бори за нашу земљу тиме што је оборио и лични рекорд како би нашој земљи донео медаљу. Лепшу слику од нашег златног Жељка и сребрног Милоша на истом постољу не могу ни да замислим. Хвала вам на томе, шампиони, ви јесте наш понос", пише у честитки министра Удовичића.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара