Борислава Перић Ранковић освојила злато у Рију

Стонотенисерка Борислава Перић Ранковић освојила је златну медаљу на Параолимпијским играма у Рио де Жанеиру, пошто је у финалу савладала Кинескињу Мијао Жанг са 3:2 (11:4, 6:11, 7:11, 11:3, 11:6).

Српска спортисткиња је до фантастичног успеха дошла након преокрета и одличном игром у четвртом и петом сету.

Борислава Перић Ранковић је коначно дошла до толико жељеног злата, након сребрних медаља у Пекингу 2008. године и у Лондону четири године касније. 

Ово је данас друга медаља за Србију, пошто је стонотенисер Митар Паликућа освојио бронзану медаљу победом против Норвежанина Томија Орхауга са 3:1.

Трећу медаљу у овом дану за Србију, освојила је Нада Матић, која је савладала Су Гилрој из Велике Британије са 3:2.

Честитке параолимпијцима

Председник Владе Србије Александар Вучић честитао је српским стонотенисерима на освојеним медаљама.

"„Упућујем најискреније честитке српским параолимпијцима на освојеним медаљама у Рију.
Захваљујући стонотенисерима Борислави Перић Ранковић, Нади Матић и Митру Паликући, Србија је за само сат времена постала богатија за три одличја - једну златну и две бронзане медаље. Cвака вам част за борбеност, истрајност и огромну жељу да на параолимпијском постољу представљате своју земљу, како то и доликује најбољима", истиче се у честитки премијера.

Вучић је изразио уверење да ће српски параолимпијци и у наставку такмичења постићи изузетне резултате, саопстила је Канцеларија за сарадњу са медијима.

Министар спорта и омладине Вања Удовичић честитао је Борислави Перић Ранковић и Нади Матић на освојеним медаљама у Рију.

"Наша златна Борислава, наша велика шампионка, мотив и инспирација многима годинама уназад, донела је Србији прво параолимпијско злато! Борислава сваким новим успехом доказује да границе не постоје и да су оне тамо где их ми поставимо! Свим срцем честитам и Борислави и њеном стручном штабу и Параолимпијском комитету Србије на овом историјском злату за нашу земљу!", наводи се у честитки Удовичића Борислави Перић Ранковић.

У његовој честитки Нади Матић се истиче: "Браво Надо, свака част шампионко! Ово је огроман успех за наш паролимпијски стони тенис и доказ у којој мери су наши параолимпијци доминантни на светском трону! Они јесу понос наше земље и велики мотив за све нас! Честитам и Нади и њеном стручном штабу и Параолимпијско комитету Србије на овом величанственом успеху!"

Председник Србије Томислав Николић честитао је српским спортистима освајање медаља на Параолимпијским играма у Рију.

"Драга Борислава, застава Србије коју сте носили на отварању Параолимпијских игара данас се виорила на највишем јарболу. Вашом виртоузном победом Србији сте донели прво злато и највећу радост свим грађанима. Били сте и остали пример борбе и успеха. Срећна Вам била златна медаља освојена вештином и срцем подједнако!", истиче се у честитки председника Николића.

Честитајући освајање бронзане медаље Митру Паликући, председник је поручио: "Нека Ваша прва освојена медаља за Србију буде срећан почетак за будућа одличја наших параолимпијаца. Поносни смо на Ваш успех којим сте обрадовали нацију. Браво Митре за витешку борбу којом сте показали како се бране боје Србије".

Председница Народне скупштине Маја Гојковић честитала је Борислави Перић Ранковић освајање златне медаље.

"У име Народне скупштине и лично име упућујем Вам најискреније честитке на фантастичној игри и златној медаљи којом сте још једном потврдили да сте у самом врху овог спорта и којом сте испунили наше наде. Борислава, свака част!", поручила је Гојковићева.

Она је честитке упутила и стонотенисерки Нади Матић на освајању бронзане медаље, као и стонотенисеру Митру Паликући на бронзаној медаљи.

"Честитам на освојеним медаљама, и показаној игри и борбености. Србија је поносна на вас", навела је Гојковићева.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво