Пораз хокејаша Београда у драматичној завршници

У тешкој и неизвесној утакмици, пуној преокрета, хокејаши Београда избгубили од румунске Чиксереде резултатом 3:4 (1:1. 1:0, 1:3)

Преко 1.200 гледалаца окупило се у Леденој дворани Пионир у жељи да подржи хокејаше Београда на њиховом премијерном наступу у МОЛ лиги. Били су у прилици да виде напету утакмицу пуну драматичних обрта у којој су се на крају ипак радовали гости.

Трема је очигледно урадила своје, па су гости већ у другом минуту утакмице повели после једне неспретне интервенције, иначе одличног голмана Трифонова. Дуго је домаћим играчима требало да успоставе своју игру. Пречесто су током првог периода игре имали играча мање што их је више усмерило на одбрану свог гола него на угрожавање голмана гостију.

Ипак, пет минута пре краја прве трећине Немања Вучуревић постиже свој први гол на вечерашњој утакмици али и историјски први гол за ХК Београд. Био је то знак публици да са трибине ка леденој плочи полети на стотине плишаних играчака намењених Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској.

Током друге трећине домаћи су се коначно ослободили треме и успевају да тај период игре заврше у своју корист, поново захваљујући голу вечерас расположеног Немање Вучуревића.

Чинило се да ће Београд успети да се домогне првих бодова у МОЛ лиги. Ипак, кратке припреме пред, за наше прилике, неуобичајено рани почетак сезоне, узеле су свој данак. Понестајало је снаге и концентрације, што је опет резултовало већим бројем искључења играча домаћег тима. Знали су то гости да искористе и преокрену резултат на 3:2.

И поред силних налета "плаво-белих" и бројних гол шанси, румунски тим успео је да сачува предност до последњег минута утакмице.

Тада се тренер домаћих, Кристер Дрегбер, одлучује на једини могући потез. Из игре извлачи голмана да би у нападу добио играча више. Ризик му се исплатио јер је словачки интернационалац Самир Салији, свега 48 секунди пре краја меча, постигао изједначујући погодак за београдски тим чиме је изазвао ерупцију одушевљења на трибини Пионира.

Чинило се тада да ће Београђани сигурно доћи до заслуженог бода и да ће кроз продужетак имати прилику да се боре и за други. Међутим, неискуство овог младог тима и умор коштали су Београђане бодова. Свега 15 секунди пре звука сирене, из наизглед безопасне ситуације, гости постижу погодак и односе сва три бода из Београда.

И поред пораза, "плаво-бели" нису разочарали. Пружили су свој тренутни максимум, борили се мушки до само краја. Прилику за поправни имаће већ за мање од 24 сата, када на истом месту дочекују екипу Брашова.

У осталим утакмицама првог кола постигнути су следећи резултати:

ДВТК Јегешмедвек - Дунареа Галац 7:0
Дунајварош- Фехервари Титанок 5:2
МАК Будимпешта - Ференцварош 2:1

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи