Ланцингер тужи ФИС због губитка ноге

Бивши аустријски скијаш Матијас Ланцингер најавио је тужбу против Светске сикијашке федерација (ФИС) због удеса у марту после којег су му лекари ампутирали леву ногу.

Ланцингеров адвокат Манфред Ајнетер рекао је да његов клијент сматра да је ФИС одговоран за то што у Квитфјелу, у Норвешкој, нису постојали адекватни услови за рад лекара што је довело до ампутације.

Ајнетер је навео да је Ланцингер ангажовао једног врхунског хирурга из Минхена чији извештај је показао да је аустријски скијаш морао много брже бити оперисан и да су методе за спасавање леве ноге биле "погрешне".

"Извештај стручњака показује 'црно на бело' да је мој клијент био жртва пуког 'одрађивања' посла од стране појединаца", навео је Ајнетер.

Лекари болнице у Ослу су 4. марта Ланцингеру ампутирали ногу испод колена, два дана после несреће у трци за Светски куп.

Челници ФИС-а данас нису били доступни за коментар поводом Ланцингерових оптужби.

Неколико дана после несреће ФИС је саопштио да су за овај случај најодговорнији локални организатори трке који нису поштовали безбедносне стандарде трке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи